Trupininis pyragas su persikais.

Ruošiantis kepti pyragą nereikia galvoti, kiek bus purvinų indų, staigus laisvos vietos deficitas. Kiek sviesto bus dedama, kitų atskirų ingredientų ir koks kaloringas patiekalas išeis.

Jokiu būdu. Tikrai tikrai.
Save sustabdom ir nukreipiam mintis į kitą pusę.
Tarkim. Draugai. Jie dievina saldumynus. Saldumynai daro juos laimingais. Saldumynai dažnai daro ir mane laimingą.
Tai skanu. Tai malonu. Tai gera.

Kavos pyragas su persikais
Peach Buttermilk Coffee Cake

Trupiniams:
1 stiklinė ( 121 g ) miltų ( all- purpose )
1/2 stiklinės ( 108 g ) rudojo cukraus
1 arb. š. cinamono
1/8 arb. š. druskos
2/3 stiklinės ( 57 g ) smulkintų graikinių riešutų
7 valg. š. ( 100 g ) sviesto, ištirpinto

Pyragui:
2 stiklinės ( 242 g ) miltų ( all- purpose )
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. sodos
1/4 arb. š. druskos
3/4 stiklinės ( 170 g ) sviesto, minkšto
1 1/4 stiklinės ( 250 g ) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 didelis kiaušinio trynys
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1/4 arb. š. migdolų ekstrakto
3/4 stiklinės ( 180 ml ) kefyro/pasukų
1 stiklinė 0.6 cm storio skiltelėmis pjaustytų persikų

Trupiniams sumaišyti miltus, cukrų, cinamoną, druską ir riešutus. Supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti, kad masė taptu drėgna ir trupininė. Atidėti.
Orkaitė – 180C.
23 cm skersmens formą ištepti riebalais ir dugną ištiesti kepimo popieriumi.

Pyragui sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Mikseriu sukti sviestą su cukrum apie 4-5 minutes, kol masė taps šviesi ir puri.
Po kiekvieno gerai išmaišant sudėti kiaušinius ir kiaušinio trynį. Įplakti vanilės ir migdolų ekstraktą. Plakant lėtai pakaitomis dėti miltus ir pilti pasukas. Miltus sudėti per 3 kartus, pasukas per 2.
Pusę tešlos sudėti į formą ir išlyginti paviršių. Sutrupinti pusę trupininės tešlos, ant jos sudėti persikų skilteles ir viską uždengti likusia tešla bei užbarstyti likusiais trupiniais.
Kepti 50-60 min. Ar iškepė patikrinti dantų krapštuku.
20 min. aušinti formoje, po to išimti ir ataušinti galutinai.

Glajui:
115 g cukraus pudros
1/4 stiklinės plakamosios grietinėlės
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto

Sumaišyti visus ingredientus. Papildomai įdėti grietinėlės, jei reikia.
Glajumi lengvai apšlakstyti pyragą.

Skonis: 10/10

Neturiu prie ko prikibti.
Nors panašius pyragus ( be ypatingai gausaus įdaro, ir kur įeina tiek sviesto ), aš retai kepu, bet šis galėtų pretenduoti į vienus iš mėgstamiausių kepinių.
Nors iš pažiūros ir atrodo, kad darbo čia daug, iš tikro taip nėra.
Bet kiekvienas žingsnis link šaldytuvo paimti kiaušinio, kiekvienas plakimas ar miltų svėrimas vertas šio ilgai išliekančio šviežio,minkšto, cinamonu ir vanile kvepiančio, viduryje ir paviršiuje padengto puikiais traškiais trupiniais ir glajumi pyrago.

Reklama
Trupininis pyragas su persikais.

11 komentarų “Trupininis pyragas su persikais.

  1. […] Šiandien yra fotografavimo miške diena (jaukinuosi zenit’ą), baravykų diena (sezono atidarymas, hoorey hoorey), aviečių diena (kurias augina močiutė, ir kurias parsivežus namo valgiau su ledais vakarienei), diena, kai norisi viską suspėti, bet niekas nespėjasi. Šiandien grįžta mama iš ispanijų, parveš man ispanišką AD. Šiandien mano galvoje trys pyragai: 1) skanusis slyvų, kurio šiemet dar nekepiau, 2) varškės + obuolių + aviečių, su trupininiu viršum, 3) šitas. […]

  2. Eglė sako:

    O kiek ilgai šis pyragas lieka šviežias, kaip po trijų ar keturių dienų? Gal galit rekomenduot, kurie dar šiame bloge esantys pyragai būtų švieži ir skanūs po trijų dienų.

    1. Dažnai orentuotis galima pagal sviesto kiekį. Jis leidžia kepiniams išlikti šviežiais ilgiau ( dažniausiai ).
      Deja, labai tiksliai aš pasakyti negaliu, bet kiek prisimenu, net ir valgydama šį pyragą kokią 3 dieną, skoniu nesiskundžiau.
      Taip pat ir šitais:
      https://spicecoat.wordpress.com/2011/03/21/pyragas-su-rabarbarais/
      https://spicecoat.wordpress.com/2009/10/16/patiklumas/
      https://spicecoat.wordpress.com/2010/10/06/earl-grey-arbatos-keksas/
      https://spicecoat.wordpress.com/2010/05/06/cheesecake-brownie/

      Kiti arba visai neįsiminė, arba gyveno per trumpai.
      Tikiuosi, nors kiek pagelbėjau )

      1. labai ačiū už greitą atsakymą bent du ar tris kepsiu iš šių, kadangi man vienai dienai reikia kokių 8 pyragų ar tortų, teks užsisimti kepimu iš anksto, o dar dieną prieš kepti iš vis galimybių nebus 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s