Slyvų crostata.

Slyvų crostata
Spiced Plum Crostata

6 porcijos:

Tešlai:
1 1/4 stiklinės miltų ( all – purpose )
3 valg. š. cukraus
1/4 arb. š. druskos
125 g nesūdyto sviesto
2-3 valg. š. šalto vandens

Įdarui:
8 didelės slyvos, supjaustytos riekelėmis
6 valg. š. cukraus
1/2 citrinos sultys
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
1/2 arb. š. cinamono
1 valg. š. miltų

Sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol pasidarys trupiniai.
Įpilti truputėlį vandens, tešlą suminkyti į vieną masę, suvynioti į plėvelę ir bent jau 1 valandai dėti į šaldytuvą.
Orkaitė – 200C.
Sumaišyti 4 valg. š. cukraus, citrinos sultis, vanilę ir cinamoną. Sudėti pjaustytas slyvas ir atidėti viską į šalį.
Tešlą iškočioti į didelį apskritimą ( apie 30 cm skersmens ). Vidurį apibarstyti 1 valg. š. miltų, 1 valg. š. cukraus ir paskirstyti po tešlą, paliekant 5 cm atstumą nuo krašto.
Ant miltų ir cukraus mišinio sudėti slyvas ( išsiskyrusias sultis palikti dubenėlyje ). Apibarstyti slyvas 1 valg. š. cukraus.
Apskritimo kraštus užlenkti į vidų ir pašauti crostatą į orkaitę.
Kepti 30 min., kol tešla gražiai paruduos. Išimti.
Slyvų išskirtas sultis supilti į prikaistuvį ir pakaitinti, kol cukrus ištirps, ir sultis taps sirupo konsistencijos ( 3-4 min ).
Crostatą aptepti sirupu ir patiekti šiltą su plakta grietinėle arba ledais.

Skonis: 10/10

Stulbinamai trapus ir tirpstantis burnoje tešlos pagrindas, kiek aptekėjusiom sultim, kurios išsiskyrė kepant orkaitėje ir apyrūgščios, cinamonu kvepiančios slyvos.
Idealu.

Reklama
Slyvų crostata.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s