Indiška arbata.

Nepastovumas.
Nuo dienų, kai tu pasiruošęs paspausti ranką vasarai, iki dienų, kai tu mintimis nuklysti prie karšto šokolado.

O mano, žmogaus, kartais kvaila natūra, iš ilgesio vasarai, liepia pavalgyti ledų. Nors man ir taip šalta.

Tada negelbėja ir arbatos.

Indiška arbata
Indian Spiced Tea

250 ml vandens
250 ml pieno
2 valg. š. džiovintos arbatos
1 1/2 arb. š. cukraus
5 cm ilgio imbiero šaknis, susmulkinta/sutarkuota
1 cinamono lazdelė
6 kardamono sėklos, sutraiškytos
2 žvaigždyniai anyžiai
6 gvazdikėliai

Užvirinti vandenį, sudėti imbierą ir virinti 2 min.
Sudėti arbatą, prieskonius ir virinti 5 min., kol viskas pakvips.
Sudėti cukrų, supilti pieną ir pakaitinti minutę.
Kai pienas vos pradės virti, nuimti nuo ugnies ir patiekti šiltą.

Skonis: 8/10

Tai ne visai panašu į arbatą su pienu. Tai ne visai panašu į prieskoninį pieną.
Tai indiška arbata. Visai kita klasė.
Pliusas tame, kad dėl prieskonių gausos ( beje, pastebėkite, kiek aštresnių ), ji staigiai sušildo. Ji ne tik šilta, bet ir imbieras truputį maloniai pakandžioja liežuvį, priversdamas… priversdamas bent jau patikėti, kad jums šilta. O tai jau šis tas, taip?
Minusas tame, kad prie tokios arbatos reikėtų priprasti.
Vis tiek, tiek man, tiek ragavusiems pirmasis žodis buvo ‘hmmm… įdomu’.

Reklama
Indiška arbata.

2 komentarai “Indiška arbata.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s