Kapučino biscotti.

Kai vakarą aš pagrinde praleidžiu kokiam music.lt, lady gaga susirenka krūva MTV apdovanojimų ir teigia, kad naujasis jos albumas pakeis pasaulį, J. Lennon žudikas nori į laisvę, o aš valgau, nors jau ir nebenoriu, šiandien gamintus biscotti, pradedu postringauti apie tai, kad teisybės nėra.

-parašau pavadinimą, pasitikrinu ar galioja nuorodą ir tadadam…
Matyt aš receptą taip seniai esu išsisaugojus, kad jis nebesutampa su čia atnaujintu. Todėl… rašau seną versiją, pagal kurią šiandien gaminau.


Kapučino biscotti
Cappuccino Biscotti

100 g lazdyno riešutų
3 dideli kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
260 g miltų ( all purpose )
150 g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
1/2 arb. š. cinamono
1/4 arb. š. gvazdikėlių
1 arb. š. espresso/ kavos miltelių
85 g šokolado gabaliukų ( traškučių )

Orkaitė – 180C.
Sudedam į skardą riešutus, pašaunam 10-15 min.
Išimam, palaukiam, nulupam odeles, ataušinam ir susmulkinam.

Orkaitė – 150C.
Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną, gvazdikėlius, kavos miltelius.
Išplakam kiaušinius su vanile.
Sumaišyti su miltų mase, riešutais ir šokoladu.
Miltuotomis rankomis suformuoti 25 cm ilgio, 5 cm pločio du kepaliukus.
Juos kepti 30-40 min.
Išimti, 10 min. ataušinti, supjaustyti 2 cm storio riekelėmis, išdėlioti jas ant skardos.
Džiovinti 10 min. vieną pusę, po to apversti ir dar 10 min. aušinti kitą.

Skonis: 9/10

Labai sklandžiai ėjo darbas. Ir trupinių visai nedaug, kas nebūdinga biskočiams. Ir pjaustėsi be kaprizų. Be to, jie puikiai skanūs. Ir iškepę, ir traškūs.
Balą atimu už tai, jog kavos nesijautė. Taigi tai ne kapučino biscotti.

Advertisements
Kapučino biscotti.

2 komentarai “Kapučino biscotti.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s