Pyragas su karamele ir vaisiais.

Pyragas su karamele ir vaisiais
Šaltinis: Virtuvė 2010 nr 5

1 kg kietų abrikosų/persikų
30 gabaliukų cukraus
4 kiaušiniai
150 g cukraus
60 g maltų migdolų
150 g miltų
200 g sviesto
druskos

Orkaitė – 180C.
Įdėti į orkaitę tuščią 24 cm skersmens formą.
Iš vaisių išmti kauliukus ir supjaustyti.
Cukraus gabaliukus ištirpinti prikaistuvyje ant mažos ugnies su 1 valg. š. vandens.
Kai karamelė įgaus aukso spalvą, supilti ją į karštą formą, apliejant ne tik dugną, bet ir kraštus.
Sudėti vaisius.
Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius sutrinti su cukrumi, suberti migdolus, miltus, sudėti minkštą sviestą ir viską sumaišyti.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai sumaišyti su tešlą.
Sukrėsti tešlą į formą ir kepti 50-55 min.
Aušinti formouje, apvesti, palikti 10 min ir tik tada nuimti formą.

Skonis: 8.5/10

Žinot, jei manęs paklaustų koks turi būti naminis pyragas, šiuo metu bakstelėčiau į šį.
Ne tart’as, ne galette arba kokia nors crostata.
Štai toks. Paprasta tešla iš kiaušinių, sviesto ir miltų, ir vaisių gabaliukai. Taip taip.
Kas mėgsta panašius paprastus pyragus, kaip į biskvitinę tešlą sumetami obuolių gabaliukai ir kepama, pirmyn. Jis jums.
Kas neypatingai pasižymi pyragų kepime, prašom, štai jums pyragas, kuriuo nei jūs, nei jūsų svečiai nenusivils. Tikrai.
BET.

Paprasta, nieko ypatingo, todėl pas mane nepakliūna į ‘išsaugotus’. Ir jokios rūgštelės, o jos man kiek norėjosi ( tuo atveju, galbūt siūlyčiau supjaustytus vaisius apšlakstyti citrinos sultimis ).
Visgi tai toks pyragas, kurį gerą atėjus iš lauko valgyti su karšta arbata. Bet tik tiek.

Reklama
Pyragas su karamele ir vaisiais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s