Grybų sriuba su spanguolėmis.

Nemėgstu išankstinio nusistatymo. Bet ir pas mane jis būna.
Kiek dabar samprotavimo ir vertinimo galimybės leidžia, tai turbūt galėčiau teigti, jog iš viso jokios rūšies.

Bet kalbant konkrečiau, labai dažnai patogu nusistatyti prieš maistą. Vienas iš patogiausių būdų.
Ištariam ‘grybų sriuba su spanguolėm’ ir esam nukreipiami daug maž ta linkme, kad darykis tokį kiekį, kad užtektų tik tau.

Grybų sriuba su spanguolėmis
Šaltinis: Virtuvės paslaptys 2010 nr 1

2 bulvės
2 morkos
1 svogūnas
2 valg. š. aliejaus
500 ml daržovių sultinio
1 laurų lapas
druskos, pipirų
500 g grybų
2 arb, š. miltų
250 ml grietinėlės
50 g šviežių/ džiovintų spanguolių
2 valg. š. smulkintų petražolių

Bulves nulupti, supjaustyti kubeliais. Morkas stambiai sutarkuoti, o svogūną smulkiai supjaustyti.
Puode įkaitinti 1 valg. š. aliejaus, apkepti svogūną. Supilti sultinį, sudėti bulves, morkas, įmesti laurų lapą ir virti 12-15 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirais.
Grybus supjaustyti griežinėliais ir 5 minutes kepinti aliejuje. Įmaišyti miltus ir dar šiek tiek pakepinti.
Į grybus supilti grietinėlę, suberti spanguoles, išmaišyti ir sukrėsti į puodą su daržovėmis. Virti dar apie 5 minutes.
Sriubą patiekti pabarstytą petražolėmis ( ką aš padaryti pamiršau ).

Skonis: 9/10

Malonaus, švelnaus skonio grybų sriuba ir štai, pakliūva saldžiai rūgšti spanguolė, kuri ir yra pagrindinis šios malonios, bet monotoniškos sriubos akcentas.

Advertisements
Grybų sriuba su spanguolėmis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s