Kepti grybai su grietine ir bulvėmis.

Pagaminsiu tokį ir anokį, va dar tokį, pradėjo džiūgauti Diana, kai pamatė tiek grybų.
Ir iš viso, jų užteks turbūt beveik visiems norimiems ( bent jau šiuo metu, o su receptais žinote, kaip tai nepastovu būna ), patiekalams pagaminti.
Tiesiogine to žodžio prasme plojau katučių, kai jos suletėjo kitiems ištariant ‘noriu paprastai keptų grybų su bulvėmis’.
Tada mano akys išsipučia, burna kiek prasiveria, veidas pasisuka truputi šonu su grimasa ‘huh?’.

Kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Šaltinis: Virtuvė 2010 nr 10

500 g šviežių grybų
2-3 valg. š. sviesto
500 g bulvių
1 svogūnas
1 stiklinė grietinės
druskos

Bulves išvirti. Gerai nuplauti grybus, jei dideli – supjaustyti.
Keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto, pakepinti susmulkintą svogūną, kol suminkšės. Suberti grybus, pasūdyti ir ant silpnos ugnies troškinti, kol išgaruos skystis. Sudėti likusį sviestą, išvirusias bulves, užpilti grietine ir dar kelias minutes pakaitinti.

Skonis: 9/10

Žinot klasikinį patiekalą bulvės su grybais ir grietine?
Tai va, čia yra jis.

Reklama
Kepti grybai su grietine ir bulvėmis.

3 komentarai “Kepti grybai su grietine ir bulvėmis.

  1. Oi negaliu negaliu kaip cia skanu..toks vaikystes namu skonis! Gaila, kad grybuku tikruju neturiu (sampinjonai man nelabai i tikrus grybus pretenduoja;))

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s