Earl Grey arbatos keksas.

Earl Grey arbatos keksas
Earl Grey Loaf Cake

3 earl grey arbatos maišelių ( tų, arbatinių )
60 ml verdančio vandens
80 ml pieno
150 g sviesto
160 g cukraus
2 kiaušiniai
200 g miltų (  self – rising, o tai reiškia miltais+ druska+ kepimo milteliai )

Glajui:
230 g cukraus pudros
1 1/2 valg. š. marmelado ( apelsinų, spėju )
3 valg. š. apelsinų sulčių/ vandens

Išsukti sviestą su cukrum.
Maišelius prakirpti, arbatžoles suberti į dubenėlį, užpilti vandeniu. Kelias minutes palaikyti, sumaišyti su pienu.
Į sviesto masę įmaišyti kiaušinius. Pakaitomis dėti miltus ir arbatos mišinį, išmaišyti.

Orkaitė – 175C.
Kepimo formą išepti riebalais, supilti tešlą ir kepti 25-30 minučių ( kepiau 1 h ).

Ataušinti.

Iš glajui skirtų produktų išsukti glajų. Jis turi būti ‘bėgantis’ ir kiek lipnus.
Juo apipilti ataušusį keksą.

Taip, dėl glajaus. Visų pirma, jo išeina per daug. Siūlyčiau kiekius mažinti.
Visų antra, tai spėju, jog reikia dėti ir marmeladą, ir apelsinų sultis. Su vienu iš jų neapseisit. Arba dėkit kažkurio vieno daugiau.
Žodžiu, įsivaizduokit kaip atrodo glajus. O dabar tokį padarykit.

Skonis: 10/10

Seniai nevalgiau tokio gero ‘arbatinio’ ( šiuo atveju, visom prasmėm ) kekso.
Drėgnas, bet nesiveliantis tarp dantų ir neprilimpantis prie gomurio.
Idealiai maloniai saldus, kvepiantis ‘Earl Grey’ arbata ( aha, aha, tikrai ) ir su puikiai sustingusiu apelsininiu cukraus glajum.

Advertisements
Earl Grey arbatos keksas.

5 komentarai “Earl Grey arbatos keksas.

  1. Asta sako:

    Šauni taisyklė – kaip tik pasaulio užkariavimui tinkama :))) Aš pyragus dažniausiai kažkodėl kepu antradieniais ir ketvirtadieniais. Dar kartais penktadieniais ir šeštadieniais, bet niekada pirmadieniais 🙂
    O keksas atrodo skanuuus! 🙂

  2. Diana sako:

    Antradieniais ir ketvirtadieniais? 2 pyragai?
    Jūs galiūnai 🙂

    Aš pozityviai pradedu savaitę. Manyčiau 🙂
    Kol nenusibosta. Aš ne iš tų, kurie labai ilgai tempia pagal griežtus grafikus.

    O, patikėk, Asta, jis tikrai puikus )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s