Trinta pupelių sriuba.

Aš suvokiu, kad neturiu tų įmantresnių ‘Cannelini’ pupelių. Žinot, neva tokių, kreminio, riešutinio skonio ir ‘šaliaivaliai’ , kaip jas apibūdina google.

Jūs gi suvokiat, kad man po ranka buvo pačios paprasčiausios pupelės. Paprastos baltos pupelės.
Paprastos baltos pupelės, paprastiems baltiems žmonėms.

Oi.

Trinta pupelių sriuba
Tuscan Bean Soup

2 valg. š. kiaulės taukų ( uch, kaip liaudiškai )
2 porai, tik baltojo dalis
6 česnako skiltelės, susmulkintos
400 g cannelini pupelių, mirkytų pernakt, nukoštų
1.2 l vištienos sultinio
300 ml plakamosios grietinėlės
alyvuogių aliejaus apšlakstymui

80 ml alyvuogių aliejaus
150 g dienos senumo ciabattos, supjaustytos kubeliais

Ant vidutinės ugnies ištirpinti taukus, sudėti pjaustytus porus, česnaką ir kepti kol suminkštės, apie 8-10 min,
Sudėti pupeles, supilti sultinį ir užvirinti. Virti, kol pupelės gerai išvirs ( apie 45 min – 1 h ). Jei reikia, įpilti papildomai sultinio.

Į keptuvę supilti aliejų, įkaitinti, sudėti ciabattą ir ją apskrudinti, kol taps auksinio atspalvio ( 2-4 minutes ). Nuimti nuo ugnies ir sudėti ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.

Išvirusią sriubą sutrinti į vienalytę masę, įmaišyti grietinėlę. Patiekti užbėrus skrudintų duonos kubelių ir lengvai apšlaksčius aliejum,

Skonis: 9/10

O man patiko netgi labai.
Be džiūvesėlių tai tampa tiesiog trinta sriuba, su džiūvesėliais vertinimas pakyla kokiais 2-3 balais ir tampa oi, kokiu maloniu maistu šiam šaltam laikui.

Žinot, traški ciabatta ir kreminė ( tiesiogine to žodžio prasme ), glostanti gomurį sriuba.
Nice, nice.

Reklama
Trinta pupelių sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s