Trinta vištienos sriuba.

Patiekalai vadinosi iš operos ‘ kai namie nieko nėra’. Perskaičiau ir pagalvojau, kad salierai ir porai pas mane perkami tik tada, kai jie reikalingi.
‘ Šiaip užėjus pas mane, jų nerandama’ – galvojau aš, pirkdama juos.
Ir tikrai. Dabar pas mane jų nėra.
Daug kas yra. Bet jų nėra.

Pertrinta vištienos sriuba
Šaltinis: Virtuvė nr 1-2 2010

300 g nuvalytos saliero šaknies
1 poro baltojo dalis
3 bulvės
2 skiltelės česnakų
600-800 ml sultinio
100 ml grietinėlės
1 valg. š. aliejaus/sviesto
druskos
pipirų
žiupsnelis malto muskato
šaukštelis džiovintų čiobrelių

Porus ir česnakus supjaustyti, pakepinti įkaitintame aliejuje.
Daržoves supjaustyti, sudėti prie porų ir čenakų, trumpai apkepti ir užpilti sultiniu.
Virti, kol daržovės suminkštės.
Pagardinti prieskoniais, pavirti kelias minutes ir nuimti nuo ugnies.
Sriubą sutrinti, įmaišyti grietinėlę ir perpilus atgal į puodą dar pakaitinti.
Patiekti su virta vištienos filė.

Skonis: 9/10

Be vištienos ir duonos skrebučių tai tiesiog trinta daržovių tyrelė.
Su garuose virta vištiena ir duona man tai buvo tiesiog idealu.
Paprasta ir idealu.
Švelnus daržovių ‘tyrelės’ skonis puikiai papildo virtos vištienos mėsos, negausiai ‘prieskoniuotą’ skonį.
Patikėkit, tikras šaltojo metų laiko maistas.

Advertisements
Trinta vištienos sriuba.

2 komentarai “Trinta vištienos sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s