Savaitės pyragas: arbatos pyragas su spanguolėmis.

Taip. Būtent.
Tai juk savaitės pyragas.
Kiekvieną savaitę po pyragą. Reiškia tai – savaitės pyragas.

– krykštauja –

Aš pasakojau apie tai, kaip gerai yra rytais iškepti pyragą, išeiti tvarkyti reikalų, ir grįžus tik po gero pusdienio skanauti jau spėjusi ataušti ir… subręsti pyragą.

O kaip dėl to, kad užpildant fantastiškiems kvapams visus namus, visa diena su visais darbais pradedama skubinti. Aš juk žinau, jog namie yra dar neragautas pyragas.
Žinot, tas smalsumas kaip viskas išėjo? Minkštas? Kietas ar trapus? O gal per saldus? Bet juk toks kvapas, ir atrodo taip puikiai. Turi būti geras.
Noriuuuuuuuu paragauti. Noriu.
Tokia būna ta pirmoji pusė. Ir tu skubini tuos reikalus, kad tik greičiau grįžti namo ir patenkinti savo smalsumą.
Tikrai, kad velniai rautų, reikalai skubėkit. Darykitės, judėkite.

Taip būna iš pradžių.
Vėliau apsipranti.
Tu, ne reikalai.

Arbatinis pyragas su spanguolėmis
Cranberry Vanilla Coffee Cake

1/2 vanilės ankšties, perpjautos išilgai
1 3/4 stiklinės cukraus
2 stiklinės šviežių/ šaldytų ir atitirpdytų spanguolių
2 stiklinės + 1 valg. š. miltų ( all – purpose )
2 arb. š. kepimo miltelių
3/4 arb. š. druskos
113 g + 1 valg. š. nesūdyto sviesto, minkšto
2 dideli kiaušiniai
1/2 stiklinės pieno
cukraus pudros apibarstymui

Orkaitė – 190C.
Ištepti riebalais 23 cm skersmens formą, ištiesti kepimo popieriumi.
Vanilės ankšties sėklytes sudėti į smulkintuvą, sudėti cukrų ir lengvai viską sumalti ( ne iki miltukų, bet kad viskas gerai susimaišytų ir mes gautume vanilinį cukrų). Atidėti.

Iki smulkių dalelyčių sutrinti spanguoles ir 1/2 stiklinės vanilinio cukraus.

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Mikseriu išplakti minkštą sviestą su 1 stikline vanilinio cukraus iki purumo.
Plakti po vieną sudedant kiaušinius.
Sumažinti greitį ir pakaitomis pilant pieną ir dedant miltų masę viską išsukti iki vientisos tešlos.

Pusę tešlos sudėti į formą, išlyginti paviršių.
Sudėti spanguoles, bet palikti maždaug 1 cm atstumą nuo krašto.
Sudėti ant viršaus likusią tešlą ir išlyginti paviršių.

Likusią 1/4 stiklinės cukraus sumaišyti su 1 valg. š. miltų ir 1 valg. š. cukraus. Pirštais tešlą sutrupinti ant pyrago.
Kepti apie 45-50 min. ( medinis krapštukas jums viską pasakys ).

30 min aušinti formoje, iškrėsti iš formos ir galutinai ataušinti ant grotelių.
Apibarstyti cukraus pudra.

Skonis: 8.74/10

Vertinimas. Aga. Žinau. Netyčia nusispaudė, nusprendžiau palikti.
Jis daugiau nei 8.5, bet nežinia ar jis siekia 9.
Man tobulai patiko šio pyrago viršus. Tie gausiai cukriniai trupiniai padarė savo darbą. Jis toks traškus ir granuliuotas. Kietas ir trupantis. Bet puikus.
Pats pyragas bent jau kol kas yra ganėtinai minkštas, nors nepasakyčiau, kad drėgnas ir tirpsntis burnoje. Kaip dėl minkštumo ateityje, bus matyt.
Spanguolės. Na, jos išėjo kiek kartokos, bet asmeniškai man, tas netrukdė.

Bendrai, arbatinis pyragas. Bet geras arbatinis pyragas.

Advertisements
Savaitės pyragas: arbatos pyragas su spanguolėmis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s