Obuolių traškėsis.

Obuolių traškėsis
Apple Crisp

5-6 vidutiniai obuoliai
6 valg. š. cukraus
2 1/2 arb. š. cinamono

1 1/3 stiklinės miltų
1 1/3 stiklinės rudojo cukraus
1 arb. š. cinamono
113 g nesūdyto sviesto, minkšto
1/3 stiklinės avižinių dribsnių

Orkaitė – 180C.

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti riekelėmis. Jums turi gautis apie 7 1/2 stiklinės obuolių.

Iškloti formos dugną obuolių riekelėmis, apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Vėl užkloti riekelėmis ir vėl apibarstyti mišiniu ir t.t.

Sumaišyti miltus, cukrų, cinamoną, avižas. Sudėti minkštą sviestą ir trinant tarp pirštų suformuoti trupinius.
Gausiai jais apibarstyti obuolius.

Kepti orkaitėje 55-60 min.

Skonis: 10/10

Su rūgščiais obuoliais, už kitokius neatsakau.
Žinot. Tobulieji apple crisp. Ir cinamono čia buvo labai puikiai pakankama ir viršutinis trupininis sluoksnis traškus ir neminkštėjantis.
Karšti obuoliai su trupininiu paviršium ir šalti vaniliniai ledai.
Su tokiu maistu kviečiamas ruduo, su tokiu jis ir ateina. Nesvarbu, ar rugsėjį, ar sausį.

Tai tinka ir saulėtam rudeniui, tai tinka ir lietingam rudeniui.

Advertisements
Obuolių traškėsis.

2 komentarai “Obuolių traškėsis.

  1. Diana sako:

    Geras klausimas.
    Niekada beje net nesusimąsčiau. Man asmeniškai tai tas pats.
    Abu kažkuom siejasi su traškėjimu burnoje ).

    Deja.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s