Savaitės pyragas: mandras duonos pudingas.

Ėjau ir galvojau, kad šiandien puiki diena namus ‘kvepinti’ cinamonu.
Juk jau beveik pradeda anksti temti.

Turbūt jau esu apgobiama vėsaus rudens. Ir tik tolyn, tolyn, tolyn.  Bet tokio švelnaus, vėsaus ir džiaugsmingai vienišo.
Tada, kai nelabai ką norisi matyti, o jokie pokalbiai nesiriša, bet tuo pačiu metu tu nesijauti vienišas.
Gerai taip. Dabar yra taip gerai.

Nemąstant, nesusimąstant.

Iš viso, mano pastebėjimas, kad mąstymas daug ką gadina.

Dulce de leche, cinamono ir šokolado duonos pudingas
Dulche de leche, cinnamon and chocolate bread pudding

2 stiklinės ( 10 proc. riebumo ) grietinėlės
1 skardinė dulche de leche ( virto kondensuoto pieno )
8 stiklinių cinamoninės duonos/ bandelių kubelių
4 dideli kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
2 valg. š. romo
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1/4 arb. š. druskos
120 g puskarčio šokolado, susmulkinto
1 valg. š. Demerara cukraus
grietinėlės/ dulche de leche/ šokolado padažo patiekimui

Ištepti riebalais formą.
Orkaitė – 180C.
10 min. orkaitėje paskrudinti duonos kubelius, sudėti į indą, atidėti.
Virtą kondensuotą pieną sumaišyti su grietinėle ir kaitinti, kol masė taps vienalytė.
Išplakti kiaušinius, trynius, romą, vanilę, druską. Visą šią masę maišant, plona srovele supilti į grietinėlės masę. Išmaišyti.
Mišiniu apipilti paskrudintus duonos kubelius, palikti valandai, 1-2 kartus gerai išmaišant, kad mišinys gerai įsigertų į duoną.
Įmaišyti šokoladą, viską sudėti į formą ( šioje vietoje galima formą uždengti maistine plėvele, pudingą dėti į šaldytuvą ir jį kepti kitą dieną, orkaitei kaistant, pudingą reikėtų ištraukti iš šaldytuvo ).

Pudingą apibarstyti Demerara cukrumi, formą dėti į didesnę formą, į ją pripilti vandenį, kad indą su pudingu apsemtų iki pusės.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 45 minutes.

Išėmus lengvai ataušinti. Patiekti su trupučiu romo išplakta grietinėle ir dulche de leche/šokoladiniu padažu.

Dulche de leche padažui, sumaišyti dulche de leche ir grietinėlę santykiu 1:1. Kaitinti ant nestiprios ugnies iki vientisos masės, nuimti nuo ugnies, įpilti šlakelį romo ir patiekti padažą.

Skonis: 8/10

Visi/daugelis/mažuma arba visai niekas, bet aš sakau, suvokia, kad pudingo ir pyrago skoniai kardinaliai skiriasi.
Nors skystys ir puikiai susigėrė į bandeles, bet intensyvaus karamelinio skonio man išgauti nepavyko.
Man patiko apskrudęs viršus, traškios bandelės su granuliuotum paviršium. Vidurys ne tiek minkštas kiek labai glotnus ir ‘pudinginis’ ( bet būtent duonos atžvilgiu, o ne kreminės, burnoje tirpstančios konsistencijos ).

Išvada: jeigu aš darau pudingą, aš jį darau vietoj pyrago. Jei pas mane pasirinkimas tarp šio pudingo ir pyrago, aš nedvejodama imsiu pyragą, todėl tikslo sakyti šiam pudingui taip – nėra.

Advertisements
Savaitės pyragas: mandras duonos pudingas.

2 komentarai “Savaitės pyragas: mandras duonos pudingas.

  1. Nemąstyti. Tik kaip? Kur veda pamokėles, kuriose šito išmokytų? Reikia.

    Skamba tikrai mandrai. Tik, o miela mano, čia tik aš šokolado padaže nematau ar jis kažkur dingo?

  2. Diana sako:

    Na mąstyti ta pačia aukščiausia prasme ).
    Turiu omeny, kad žmogus gali atsiribojęs nuov visų kažką daryti, o sustos, pamąstys, įvertins situaciją ir nustos tai daryti. Nes kažkaip neteisingai.
    Žmogus ramiai gali gyventi ir būti, bent jau kurį laiką, vienas, bet užtenka jam sustoti, pamąstyti, save su kitais, ne vienišais palyginti, ir jam tuoj pat liūdna pasidarys.
    Gali vardan savo tikslų atsisakyti kai kurių moralės normų, kaip mašina ‘varys’ per gyvenimą, bet sustojęs ir apsidairęs kiek chaoso ir nelaimių pridarė, tuoj pat suabejos savimi ir visos jėgos kažkur dings.
    Taigi, išvada, kad rodos, mąstymas iš viso žmogu labai riboja.
    Nežinau, gal net ne tiek mąstymas, kiek situacijos vertinimas ir lyginimas.

    Aš tokiai dalykais retai užsiiminėju ( aš apie padažą ). )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s