Moliūgų sriuba.

Aš nenoriu leisti be reikalo pražūti balkone tūnantiems moliūgams. Per daug plačiai naudojamas ingredientas, kad imti taip, va, ir jį ignoruoti.
Todėl, pastaruoju metu aš leidau jam daugiau pasireikšti, paskelbdama namie tarkim ‘moliūgų savaitę’.

Po truputį viską sudėsiu ir čia, bet ne iš karto, kad atiduodant moliūgui pagarbą netektų jo vardo įtraukti į tinklapio pavadinimą.

Moliūgų sriuba
Šaltinis: Vegetariški patiekalai

500 g moliūgo
3-4 valg. š. sviesto
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 didelės bulvės
2 morkų
daržovių sultinio
druskos, pipirų, kario
4 valg. š. parmezano

itališkos duonos ‘ciabatos’
jogurto/ grietinės

Moliūgą, bulvę ir mokras supjaustyti. Susmulkintą česnaką ir svogūną apkepti svieste, kol gražiai apskrus. Sudėti likusias daržoves, įpilti sultinio ir virti ant nedidelės ugnies 20 min., kol daržovės pilnai suminktės.
Pagardinti prieskoniais, nukelti nuo ugnies.
Sriubą sutrinti, supilti atgal į puodą, sudėti sūrį ir pakaitinti, kol jis išsilydys.
Patiekti su duona ir jogurtu/ grietine.

Skonis: 9/10

Bet labai stiprus 9.
Puiki skonių darna, beabejo, dominuojant moliūgui ir lengvai atsiskleidžiant jo maloniam salstelėjimui.
Anksčiau publikuotoje moliūgų sriuboje dominuoja tik moliūgai, o čia jie surišami su kitomis daržovėmis.
Bet skonis tikrai nenuviliantis.

Advertisements
Moliūgų sriuba.

7 komentarai “Moliūgų sriuba.

  1. och, kokia jūsų turtinga moliūgų sriuba – aš tai naudoju tik moliūgą, svogūną, morkytės ir salierą. Tie, kas mėgsta pasiskaninti – įsipila anakardžių riešutų pieno.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s