Moliūgų rizotas

P1190338

Moliūgų rizotas

The Amazing Pumpkin Risotto

50 ml alyvuogių aliejaus
2 svogūnai, susmulkinti
150 g rizoto ryžių
500 ml vištienos/ daržovių sultinio
3 valg. š. tarkuoto Parmezano
2 valg. š. maskarponės/ grietinės
4-6 valg. š. moliūgų tyrės ( receptas žemiau )
50 g pjaustyto sviesto
druskos, pipirų
Parmezano drožlių, graikinių riešutų ir šalavijo patiekimui

Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus ( apie 5 min. )
Sudėti ryžius ir maišant apkepti ( apie 1 min. )
Supilti stiklinę sultinio ir maišant gaminti ant nestiprios ugnies. Susigėrus sultiniui įpilti dar ir vėl maišyti, kol jis susigers. Taip rizotas gaminamas apie 30 min.
Įmaišyti Parmezaną, maskarponę ir moliūgų tyrę.
Galų gale sudėti sviestą ir paskaninti druska bei pipirais.
Sudėti rizotą į lėkštes, pagardinti sūriu, riešutais ir šalaviju bei patiekti.

Moliūgų tyrė

1 kg moliūgo
150 g sviesto
1 vanilės ankštis, perpjauta
jūros druskos

Nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti moliūgą.
Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti moliūgą ir kepti ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol jis taps labai minkštas.
Sutrinti iki vientisos masės.
Sumaišyti su vanilės minkštimu, paskaninti druska.

Skonis: 10/10

Tobula.
Rizotas kvepėjo vanile ir nebuvo saldus. Bet tai buvo dar puikiau )
Užbaigiant patiekalą labai švelniai įsimaišo dar ir švelnus šalavijo kvapas.
Skonis švelnus, ryškus bet neapsakomai šilkinis.
Kiek abejojau dėl riešutų, bet stebėtinai gerai įsirašė ir nukeliavo į kiek tolimesnį planą, tokiu būdu tik švelniai viską papildydami.
Patikėkit, rizotas – palaima.

Moliūgų rizotas

2 komentarai “Moliūgų rizotas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s