Šaltas oras priklausomai nuo nuotaikos. Kiekvieną kartą išeinant iš namų aš save įtikinėju, kad taip netikėtai apnikusi žiema nėra tokia jau beviltiška. Graži, o saulėtu oru man vargiai leidžia mėgautis jau nuo nosinių skaudanti ir išsausėjusi nosis bei rytinis gerklės skausmas. Bet.
Bet aš einu ir bandau save (per)įtikinti, kad viskas puiku.
O manęs paklausus: ‘ar lauke vis dar taip pat šalta’ aš tiesiog atsakau ‘priklausomai nuo nuotaikos )’.
Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai
Šaltinis: Vegetariški patiekalai
800 g moliūgo
150 g mocarelos
50 g trupinto pelėsinio sūrio
8-10 saulėje džiovinti pomidorai ( aliejuje )
4-5 valg. š. alyvuogių aliejaus
5-6 skiltelių česnako
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
kelių šakelių šviežių raudonėlių ir mairūnų
citrinos sulčių
žiupsnelio druskos, maltų pipirų
žiupsnelio migdolų drožlių
Moliūgą nulupti, sėklas išimti, supjaustyti kubeliais. Sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą.
Ant moliūgo kubelių suberti mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis supjaustytus pomidorus ir smulkintus česnakus.
Apibarstyti pipirais, druska, žalumynais, apšlakstyti alyvuuogių aliejum, citrinos sultimis ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol moliūgas suminkštės.
Nuo kepimo pradžios praėjus 10 min. patiekalą apibarstyti migdolais ir kepti toliau.
Skonis: 7.5/10
Labai stiprus patiekalas. Skoniu ir kvapu.
Visi suvokia, kad net ir pelėsinis sūris šalia džiovintų pomidorų yra labai švelnaus skonis ( nors, priklausomai, kokį pasirinksi, jų plačiai išragavus visai nesu ). Moliūgas tinka, nes jis labai neutralus. Jo daug, jis švelnus, jis puiki pora pomidorams, kur skonis tiesiog prašosi būti pastebėtas ir stipriai pajaustas, bei kiek švelnesniam sūriui, su kuriuo jie sudaro tiesiog maloniai besiderinančią porą.
Ir visgi, nemanau, kad nepratęs žmogus labai su noru tai valgytų ( turint omenyje, kad aplink mane žmones kažkaip sunkiai toleruoja prieskonius ir pasisako tik už krapus ir petražoles. M. Kaip tikri lietuviai ), nors pačiai buvo visai neblogai ir netgi patiko.
Bet vienu kartu aš ir apsiriboju ir šis patiekalas nepelno mano favorit’o titulo.
O kaži, jeigu dėčiau ne pelėsinį sūrį, o parmezano patarkuočiau? Nes jau taip viliojančiai skamba, o aš pelėsinio nė pro kur ;D
Beabejo, vieta improvizacijai )
Kad tik tau būtų skaniau 😉
Koks tobulas atsakymas. Nepatentuok, noriu naudotis. Ačiū. 🙂
Ir mane tikrai labai labai paveikia kai kurių blogerių skonių vertinimai. Bet idėjai save as vis tiek darau.
Visad prašom 😉
tobulas gurmaniskas reikalas …jei norisi vakariene paversti svente 🙂