Šalavijų, medaus ir kukurūzų duona

Šalavijų, medaus ir kukurūzų duona
Sage, honey cornbread

1 stiklinė kukurūzų kruopų
1 stiklinė miltų
1 valg. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
2 arb. š. smulkinto šalavijo
1 stiklinė pieno
1/2 stiklinės medaus
1 didelis kiaušinis
113 g sviesto

Orkaitė – 200C.
24 cm skersmens formą įdėti į orkaitę įkaisti, kol bus gaminama tešla.
Sumaišyti kukurūzų kruopas, miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmaišyti šalaviją.
Sumaišyti pieną, medų ir kiaušinį.
Ištirpinti apie 85 g sviesto ir jį įmaišyti į medaus ir pieno mišinį.
Išimti formą iš orkaitės, sudėti likusį sviestą, ištirpinti ir ištepti visą formą.
Pieno masę supilti į miltų, išmaišyti ( nieko tokio, jei liks gumuliukų ).
Kepti 15-20 min., kol duona iškeps. Trumpai ataušinti, supjaustyti ir patiekti.

Skonis: 8,5/10

Cornmeal aš kaip suprantu yra kukurūzų kruopos? M?
Mane truputi privertė suabejoti, iškepus duonai jaučiamos kietos kukurūzų kruopos. Taip turi būti? O gal reikėjo brinkinti, kas recepte neparašyta.
Iš anksto dėkinga už pagalbą.

Paragavus pirma ji buvo sūri, po to po truputį atsiskleidė medaus saldumas, ko kaip neigiamo dalyko netraktuočiau. Bet koks reiškinys, sustabdantys mano kramtymą ir priverčiantis susimąstyti ką aš kramtau išaukia mano nustebimą ir DAŽNAI būna teigiamai įvertintas. Kaip ir ši duona.
Netgi prie jaučiamų kruopų pripratau, nors nieko tame labai tragiško nėra. Ir duona man pradėjo patikti. Ir su sūriu dar labiau.

Tai visiškai kažkas kitokio skonio atžvilgiu, ką galbūt norėčiau netgi pakartoti.
Bet dėl kruopų tai vistiek išsiaiškinti reikėtų.

Reklama
Šalavijų, medaus ir kukurūzų duona

8 komentarai “Šalavijų, medaus ir kukurūzų duona

  1. Čia manau tiktų labiausiai kukurūzų kruopos skirtos polentai, tokei kaip manai tada jie išbringsta ir nesijaučia. Stambesnės tikrai trakši tarp dantų 🙂 jau irgi buvau pyragų su jomis prisikepus, lyg ir skanu, bet trakši ir nervina

      1. Perku specializuotose sveiko maisto parduotuvėse, tik vis neperkepu savojo pyrago, nes greit dingsta kruopos kaip košė. Gali pabandyti ir pamalt, kaip kad sakė, pasidalinsi kaip pavyko.

  2. a la zinove... sako:

    Kiek suprantu, tai yra rupūs kukurūzų miltai. Jei kukurūzų kruopas imti, tai reikia smarkiai permalti su kavamale ar dar kokiu kombainu…

      1. Na, skonis, aišku, nesigauna kaip kukurūzų košės :), bet spalva ir prieskonis yra. Juo labiau, pas tave čia nemažai kukurūzų, tai tikrai turėtų jaustis. 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s