Žiedinio kopūsto sriuba.

Aš prisimenu, kad dar gerokai prieš tai, kai išviriau savo pirmąją sriubą, aš paskelbiau, kad ‘mano nuomone, sriubą išvirti yra nesunku: užvirini vandenį/sultinį, sudedi daržoves ir verdi kol jos suminkštėja’.

Visi pradėjo juoktis.
Aš iki šiol nesuprantu ko jie juokėsi.

The Pioneer Woman aš visada laikiau vos ne pradedančiųjų gaminti guru. Detalios nuotraukos, gaminimo eiga, turėtų daugeliui palengvinti naštą.
Aš ją atradau jau kiek pramokusi.

Žiedinio kopūsto sriuba
Cauliflower Soup

113 g sviesto
1/2 svogūno, susmulkinto
1 morka, susmulkinta
1 saliero stiebas, susmulkintas
1-2 žiedienio kopūsto galvos, susmulkintos
2 valg. š. smulkintų šviežių/džiovintų petražolių
1 l vištienos sultinio
6 valg. š. miltų ( all- purpose )
2 stiklinės pieno
1 stiklinė neriebios grietinėlės
2-4 arb. š. druskos ( savo nuožiūra )
1 stiklinė grietinės, kambario temperatūros ( patiekimui )

Sriuba skirtam virti puode ištirpinti 4 valg. š. sviesto ir apkepti svogūną, kol paruduos.
Sudėti morkas, salierą ir dar pakepti porą minučių. Sudėti žiedinį kopūstą, petražoles ir išmaišyti.
Uždengti ir gaminti ant labai silpnos ugnies 15 min. Supilti sultinį, užvirinti ir virti ant nestiprios ugnies.
Prikaistuvyje ištirpinti likusius 4 valg. š. sviesto.
Sumaišyti pieną su miltais. Maišant pieno mišinį pilti į sviestą, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Įmaišyti grietinėlę. Supilti masę į verdančią sriubą. Leisti pavirti 15-20 min.
Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.

Į sriubos dubenėlį įdėti grietinės, užpilti 2-3 nedideliais samčiais sriubos, išmaišyti. Supilti likusią sriubą.

Patiekti nedelsiant.

Skonis: 9/10

Švelni ir kreminė.
Žiedinis kopūstas nėra stipraus skonio daržovė, ganėtinai neutralus, taigi ir sriuba, pavadinta ‘žiedinio kopūsto sriuba’ turėtų atspindėti šias ‘idėjas’.
Prsipažinsiu, kad pirma tikėjausi ryškaus skonio. Kažkodėl įsivaizdavau ryškesnį druskos ir gal kažko rūgštesnio kontrastą, bet pradėjus ją valgyti pagalvojau ‘ o žinot, ir taip viskas labai gerai’.
Gabumų daug nereikia, skonis viršija pastangas, o tai – geras derinys.

Pirma sriuba, apie kurią mano mama kažkam pasakė taip: ‘tu privalai jos paklausti recepto ir ją namie pasigaminti’.

Advertisements
Žiedinio kopūsto sriuba.

2 komentarai “Žiedinio kopūsto sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s