Keptų moliūgų desertas.

Su 2011, mielieji.
Sėkmės ir kantrybės, pasisekimo, daug puikių akimirkų.
Palaikymo, supratimo ir brangiausių žmonių buvimo šalia.

Sau aš nieko nežadu ir leidžiu tokią prabangą ir toliau gyventi ir spręsti viską atsižvelgiant į situacijas.
Ir jokio apgalvojimo apie šiuos metus nebuvo.
Matyt jei dabar man gerai, tai ir metai buvo geri. Jei buvo kažkokios nesekmės, jos lėmė tik tai, kad dabar esu būtent šiame savo gyvenimo etape. Ir kol kas man gerai.
Triumfo akimirkos lemia džiaugsmą, galbūt pasitenkinimą savimi, paplekšnojimu per petį, kuklia šypsena ir padėkojimu.

Nenukrypstant į lankas, aš paskelbiu visai ne šventinį ir net ne ‘žieminį’ receptą, kuris vis tyliai tunojo ir laukė savo eilės.

Moliūgų desertas su vaniliniu padažu
Šaltinis: Vegetariški patiekalai

3 valg. š. sviesto
3 valg. š. rudojo cukraus
400 g moliūgo
žiupsnelis cinamono
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. tarkuotų citrinos žievelių
1 didelės kriaušės

Padažui:
1 vanilės ankšties
2-3 arb. š. rudojo cukraus
200 g riebios grietinėlės

Vanilės ankštį perpjauti išilgai, išgramdyti sėklas.
Į prikaistuvį supilti grietinėlę, sudėti cukrų, vanilę ir kaitinti kol sutirštės. Atvėsinti.

Moliūgą ir kriaušę nulupti ir supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų ir truputėlį pakepti. Sudėti moliūgo ir kriaušės gabaliukus.
Kepti kelias minutes, apibarstyti cinamonu, citrinų žievelėmis.
Dar šiek tiek pakepti, nukelti nuo ugnies ir pagardinti citrinų sultimis.

Tiekiant užpilti vanilinio padažo.

Skonis: 9/10

Oi, kaip neblogai. Oi, kaip atsitraukti neįmanoma.
Moliūgas? Rimtai? Deserte?
Jo nėra. Jis nesijaučia. Jis kartu su kriauše pavirto į kažką lengvai saldaus ir kiek karamelinio, kvepiančio cinamonu ir užpiltas švelniu vaniliniu padažu.
Va čia tai bent.

Reklama
Keptų moliūgų desertas.

7 komentarai “Keptų moliūgų desertas.

  1. Asta sako:

    Ir tave, Diana, su Naujaisiais! 🙂
    Kartais tikriausiai taip net geriau – be jokių pažadų sau ar kitiems, tyliai ar garsiai. Tiesiog su žinojimu, kad šiandien yra puiku, o rytoj… bus dar puikiau 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s