Kreminė bulvių, grybų ir lakštinių sriuba.

Kreminė bulvių, grybų ir lakštinių sriuba
Creamy Noodle, Potato and Mushroom Soup

1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. sviesto
1 poras, tik baltoji dalis
2 saliero stiebai
druskos, pipirų
žiupsnelis čili pipirų dribsnių ( nenaudojau )
180 g pievagrybių
2 arb. š. šviežio čiobrelio, smulkinto
2 česnako skiltelės, išspaustos
2 valg. š. miltų
1/3 stiklinės baltojo vyno
1 l vištienos sultinio
2 vidutinės bulvės, nuluptos, supjaustytos
250 g lakštinių
1 stiklinė neriebios grietinėlės

Įkaitintame svieste ir aliejuje apkepti pjaustytą porą ir salierą.
Pagardinti druska, pipirais ir čili pipirais. Kepti kol porai ir salierai sminkštės, apie 6-7 min.
Sudėti pjaustytus pievagrybius, čiobrelį, kepti kol išsiskyrusi iš grybų drėgmė išgaruos, apie 5-6 min.
Sudėti česnaką, pakepti 1-2 min. Sudėti miltus, pakepti, nuolat maišant, apie 2 minutes, kad miltais nepridegtų.
Supilti vyną ir sultinį.  Užvirinti, sudėti bulves ir lakštinius. Sumažinti ugnį ir virti apie 15 min., kol makaronai ir bulvės išvirs.
Nuimti nuo ugnies, įmaišyti grietinėlę. Patiekti.

Skonis: 8.5/10

Kadangi sriubos sąmpratos beveik nebeliko, o makaronai šiame patiekale paėmė valdžią į savo rankas, tai.
Iš esmės, išėjo makaronai grietinėlės padaže.

Virdami lakštiniai sugėrė visą skystį į save, išbrinko, užemė didžiają dalį ( beveik visą ), patiekalo, o visos kitos sudedamosios ‘sriubos’ dalys tapo sudedamosiomis padažo dalimis.

Reklama
Kreminė bulvių, grybų ir lakštinių sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s