Savaitės pyragas: pyragas su lašiša.

Pagrinde rėmiausi pateiktu ‘Virtuvės paslaptyse’ receptu, tik su keliom modifikacijom.
Tarkim, tešlos. Taip kaip prieš tai kaip pradėti sekti receptą aš jau turėjau pagaminus tešlą. Bet kokiu atveju, po šio varianto net ir variacijų man daugiau nebesinori.
Ir porų pakeitimas svogūnais. Porų nebuvo. Parduotuvės, tarkim, irgi.

Todėl, receptą iš karto keisiu ir pateiksiu tokį, pagal kokį patį viską gaminau.
Beabejo, jūsų žodis, ir aš galėsiu pateikti ir duomenis pagal originalų, žurnale pateiktą produktų sąrašą.

Kreminis lašišos pyragas
Šaltinis: Virtuvės paslaptys 2010 nr 7

Tešlai:
300 g miltų
120 g sviesto
žiupsnelis druskos
3-4 valg. š. šalto vandens

Įdarui:
300 g neriebios grietinės
300 g rūkytos lašišos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
svogūnas
3 kiaušiniai
alyvuogių aliejaus
smulkintų krapų
druskos
pipirų

Tešlai sviestą sutarkuoti, suberti miltus, druską, supilti vandenį ir užminkyti tešlą.
Dėti 30 min. į šaldytuvą.

Įdarui susmulkinti svogūną ir apkepti įkaitintame aliejuje, kol taps permatomas.
Kiaušinius išplakti, sudėti grietinę, išmaišyti, įmaišyti smulkintą žuvį, sūrį, pagardinti krapais ir prieskoniais ( nepadauginkite, sūris ir žuvis ir taip jau pakankamai sūru ), viską gerai išmaišyti.

Tešla iškloti formą.
Įdarą supilti į formą ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 40 min.

Skonis: 9/10

Dar vienas iš vos kelių nesaldžių pyragų, kuriems aš sakau taip, taip ir dar kartą taip.
Pikantiškas, ganėtinai sūrus, bet puikus. Drėgnas vidus sudrėkina net ir patį paplotį, todėl pyragas nėra sausas ir stringantis gerklėje.
Lašiša dominuojanti, kiti komponentai – švelnūs ir gerai su žuvimi susijungiantys. Jokios ekstravagancijos, jokių įmantrybių, tik tai, kas priimtina.
Puikus rezultatas.

Mano komplimentai jam.

Reklama
Savaitės pyragas: pyragas su lašiša.

4 komentarai “Savaitės pyragas: pyragas su lašiša.

  1. Asta sako:

    Va tokie pyragai – tikras gėris. Absoliučiai. O su lašiša ir šitiek sūrio – jau jaučiu, kaip skanu būtų 🙂 išsisaugau be jokių abejonių 🙂

  2. Simona sako:

    Tikrai skanu, tik reik atsargiai su druska – gerai, kad nedėjau nė gramo, nes man ir be jos per sūru buvo, teko alui paskui pilvelyje darbuotis 😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s