Savaitės pyragas: kriaušių, migdolų ir kreminio sūrio tartaletės.

Turint tiek erdvės vistiek išeina, kad man jos maža.
Noras susikurti account’ą tumblr sistemoje kažkur išgaravo, mat tai jau lengvu apsėdimu tampa.
Esmė tame, kad sukūrus blog’ą jis tampa grynai teminiu.  Ir aš sau neleidžiu, taip vadinamą ‘stuff’ dėlioti kur papuolė.
Tvarka juk turi būti.

O paskui iš kažkur šalies atsiranda daug įvairiausių dalykų, apie kuriuos aš noriu kam nors papasakoti, ir kuriuos noriu dar kartą paženklinti kažkur interneto platybėse.
O į teminiu blog’us tai neįsipaišo.
Reikia dar vieno. n+1.
n- turimų blogų skaičius.

Kaip tie žmonės, kurie bando persiplėšti, kad padaryti krūva darbų ir nieko tikrai dorai nepadaro.

Aš stengiuosi ir ateities kartoms palikti laisvų account’ų ir vietos pasireikšti.

 

Tai turėjo būti tart’as, bet kadangi aš turiu:

  • tartaletės formeles;
  • tartalečių formelės buvo seniai naudojamos, o tartaletės seniai valgytos;
  • aš sumokėjau už tartalečių formeles, todėl reikia jas panaudoti;
  • tartaletės geriau negu tart’as, nors jų ir išeina mažiau ( darot išvadas, huh? )

tai aš padariau tartaletes.
Man galima )

Kriaušių, migdolų ir kreminio sūrio tartaletės
Almond Pear Cream Cheese Torte

1/2 stiklinės sviesto, minkšto
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų
250 g kreminio sūrio
1 kiaušinio
1/2 arb. š. vanilės
1/2 arb. š. cinamono
4 kriaušės, nuluptos ir plonai supjaustytos
1/4 stiklinės migdolų plokštelių

Orkaitė – 210C.
Sviestą ir 1/3 stiklinės cukraus išplakti iki purumo.
Sudėti miltus, išmaišyti.
Tešla iškloti 23 cm skersmens formos dugną ir kraštus.

Išplakti kreminį sūrį ir 1/3 stiklinės cukraus. Sudėti kiaušinį, vanilę ir išmaišyti.  Masę sudėti ant papločio.

Sumaišyti likusį 1/3 stiklinės cukraus su cinamonu. Sumaišyti su kriaušėmis, kad jos pasidengtų mase. Gražiai sudėlioti ant kreminio sūrio sluoksnio. Apibarstyti migdolais.

Kepti 10 min., sumažinti temperatūrą iki 180C  ir dar kepti apie 25 min., kol tart’as iškeps.
Ataušinti ant grotelių.
Prieš patiekiant bent jau 3 valandas palaikyti šaldytuve.

Skonis: 9.5/10

Kur lengvai vanile kvepiantis sūrio pyragas, ten ir aš.
Juokauju ).

Bet kreminis sūris reikalo negadina. Ir čia manau visi galim priimti kaip faktą ir palinksėti galvomis.
Iš viršaus saldžios kriaušės, kas – pliusas. Migdolai. Na, jais apibarstyti reikėtų gausiai. Šį kartą valgydama aš apie juos pamiršau.

Bet šiaip, tai esmės nekeičia. Dalykas labai skanus.
Netgi vakare.

Reklama
Savaitės pyragas: kriaušių, migdolų ir kreminio sūrio tartaletės.

6 komentarai “Savaitės pyragas: kriaušių, migdolų ir kreminio sūrio tartaletės.

  1. Aš irgi tokių formelių turiu, tik dar nenaudojau… Liūdi Kaune be manęs jos. Šis įrašas verčia gailėtis, kad nesusitempiau viso kepimui skirto turto į Vilnių 😀 Bet manau draugė pas kurią gyvenu, to nesigaili 😀

  2. duonosirzaidimu sako:

    Cha, o mano formelės Vilniuj, netilpo į lagaminą :))
    Čia jos kažkokios labai jau brangios, gal dėl to, kad atseit prancūziškos ir madingos :))

    Skamba klaikiai ssskaniai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s