Morkų ir lęšių sriuba.

Yra tas nuostabusis būdas ‘išsisaugau receptus’ ir ne.
Išsaugotus dar gerokai pravaliau, su prioritetu, jei reikėtų iškepti, ar tikrai kepčiau.
Pasilikau keletą bazinių.
Mažai receptų.
Mažai receptų, mažiau maisto.

Ar ne? o.O

Be to, paskutiniu metu nelabai linkus ir viską iš eilės fotografuoti.
Juodraščių ir taip turiu mėnesiui į priekį.
Taip, taip.

Įžanga dabartinė, sriuba prieš kelias savaites, jei ne mėnesį virta.

Lęšių ir morkų sriuba
Šaltinis: Virtuvė 2011 nr 1-2

1 svogūnas
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 salierų stiebai
3 morkos
1 arb. š. kuminų/kmynų
1 aeb. š. maltų kalendrų
1/2 maltų aitriųjų paprikų
800 ml daržovių sultinio
100 g raudonųjų lęšių
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
saujelės parmezano/kietojo sūrio drožlių

Svogūną, salierus ir morkas supjaustyti vienodais kubeliais.
Įkaitintame aliejuje apkepti svogūną ir salierus, kol suminkštės. Sudėti morkas, lęšius, prieskonius, supilti sultinį, užvirinti ir virti 15-20 min., kol lęšiai išvirs, o morkos suminkštės.
Supilstyti į dubenėlius, pabarstyti sūriu ir pipirais.

Skonis: 9/10

Bet ką reikėtų išskirti, kad patiekalas – konkretus.
Konkrečių, kiek rimtesnių skonių ( kas beje, dažniausiai man su lęšiais ir būna ). Jokių rūgštesnio, lengvesnio ar saldesnio skonio gaidų. Kaip niūrus ruduo.
Suprantat? ( blush ).

Bet tuo pačiu, tai buvo tikrai labai gerai. Iš esmės tai, ko man ir reikėjo.

 

Advertisements
Morkų ir lęšių sriuba.

3 komentarai “Morkų ir lęšių sriuba.

  1. Į tokią sriubą visada dedu konservuotų smulkintų pomidorų arba pomidorų pastos, kad nebūtų tokia niūri ir valgydamas negalvotum: – Ir ko gi čia trūksta?

      1. Aš pati irgi nesugalvojau, bet mano receptų knygose jeigu jau raudonų lęšių sriuba, tai būtinai su pomidorais. Vėliau viriau ir be jų, bet vis kažko man trūko, įtariu, kad pomidorų 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s