Fassoulada.

Fassoulada
Fassoulada

500 g pupelių, mirkytų vandenyje pernakt
1 didelis svogūnas, susmulkintas
3 morkos, nuluptos ir supjaustytos ‘riekelėmis’ ( šiaudeliais )
3 saliero stiebai, susmukinti
3 pomidorai, nulupti, be sėklų ir supjaustyti / 400 g pomidorų savo sultyse
2 valg. š. pomidorų pastos
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 lauro lapai
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
2 valg. š. smulkintų petražolių

Nusausinti pupeles, sudėti į puodą.
Apsemti vandeniu, užvirti ir nuiminėti susidariusias putas.
Sudėti kitus ingredientus ir virti 1 1/2 valandos, kol viskas suminkštės.
Leisti ataušti.
Paskaninti druska ir pipirais.

Skonis: 8/10

Pirma diena: Bendrai – pusėtinai, bet tyliai pašnibždėsiu, kad ne mano.
Asmeniškai man pupelės turi būti palydimos ko nors stipresnio, nei pomidorų skonio vandens. T.y., padaže? Galbūt. Greičiausiai.
O lengvas sultinys ir tikrai labai didelis kiekis pupelių žinot kuom baigiasi? Pupelių kramtymu ir skysčio sriubavimu.

Antroji diena: nusprendžiau, kad viskas gerai su sultiniu. Jis pakankamai tirštas ir sriuba skani, bet matyt aš tiesiog nejaučiu potraukio sriuboms, kur pomidorai priešaky.

Trečioji diena: labai nebloga sriuba. Aš ją priskirčiau prie ‘komfortabilaus’ žieminio, bet neužkraunančio maisto.
Pupelių sriuba. Man ji visada asocijuojasi su šaltu metų laiku ir jaukiais namai.
Receptas gali būti išsisaugomas. Kartu su skrudinama duona.

Advertisements
Fassoulada.

3 komentarai “Fassoulada.

  1. Mano vyras pasakytų, jog čia trūksta mėsos, nes mes visada tokią sriubą verdam su jautiena (pakeptas faršas prieš dedant visus kitus produktus) ir įdedam čili ar kajeno, dėl aštrumo. Tada tikrai nieko netrūksta ir antro dienos sriuba nesulaukia.

  2. Simona sako:

    Aš tai prieš tai išsiviriau vištienos sultinuko ir jį visgi naudojau, nugąsdinta Tavo pasvarstymų apie skysčio sriūbavimą 🙂 Gavosi puikiai, jei vyras net antro dublio paprašė, tai vadinasi viskas labai gerai 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s