Vištiena su brokoliais bešamelio padaže.

Vištiena su brokoliais bešamelio padaže
Chicken and broccoli with bechamel sauce

4 vištienos šlaunelių/ 600 g vištienos krūtinėlių
1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
1 saliero stiebas susmulkintas
2 lauro lapai
4 petražolių stiebeliai
druska, pipirai
0.7 l bešamelio padažo ( receptas žemiau )
1 brokolio galva ( 500 g ), išskirstyta žiedynais
50 g Parmezano, sutarkuoto
muskato

Sudėti vištieną į puodą, apsemti vandeniu, sudėti druską, pipirus, svogūną, salierą ir lauro lapus, petražoles. Užvirti ir virti ant silpnos ugnies 30-40 min., kol vištiena išvirs.
Paruošti bešamelio padažą.
Brokolius nuplauti, išskirstyti žiedinais ir ‘pagarinti’. Sudėti į sietelį, puode užvirinti vandenį. Sietelį uždėti virš verdančio vandes, iš viršaus uždengti dangčiu ir gaminti 3-4 min. Jei brokoliai šaldyti – trumpiau. ( Asmeniškai pati tiesiog naudojau garų puodą ).
Vištieną ataušinti, pašalinti odeles ir mėsą susmulkinti.
Sumaišyti vištieną su puse bešamelio padažo. Sudėti į 4 nemažas formeles/ 1 bendrą. Paskirstyti brokolius ir apipilti likusiu padažu.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Apibarstyti Parmezanu ir grąžinti į orkaitę dar kepti 2-3 min., kol sūris išsilydys.
Patiekti karštą, lengvai pagardintą muskatu.

Bešamelio padažas
Bechamel Sauce

Gaunasi 0.7 l padažo

5 valg. š. sviesto
4 valg. š. miltų
4 stiklinės pieno
1 arb. š. druskos
1/2 arb. š. šviežiai tarkuoto muskato

Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir apkepti 5-6 minutes, kol miltais apskrus.
Pieną užvirinti.
Lėtai, po 1 stiklinę pilti pieną į sviesto ir miltų mišinį, nuolat maišant, kad padažas išeitų vientisas.
Užvirinti. Virti 6-7 minutes retkarčiais pamaišant. Nuimti nuo ugnies.
Pagardinti druska, pipirais.

Skonis: 9/10

Jie sako, kad verta.
Aš irgi sakau, kad verta.

Lengvas paukštienos skonis, švelnus bešamelis ir brokoliai. Jokių įmantrybių, netgi prieskonių prasme. Viskas taip švelnu, bet tame ir puiku.

Tik. Brokolis dar buvo kietas. Matomai kelių minučių virimo garuose ir 15 min. orkaitėje jam neužtenka.
Todėl aš sakau, kad jį reikia virti.

O receptą aš išsisaugau. Su verdamu brokoliu tai tikrai gali tapti pietumis, kuriuos aš kartosiu dažniau.

Advertisements
Vištiena su brokoliais bešamelio padaže.

3 komentarai “Vištiena su brokoliais bešamelio padaže.

    1. Turbūt tik apie šokoladą galima sakyti, jog jo niekada nebūna per daug. 😀

      10 minučių. Spėju minkšti, pilnai pasigaminę, bet dar išlaikantys savo formą.
      Taip. Tikrai pats )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s