Savaitės pyragas: šokoladiniai pyragaičiai su apelsinais.

Kartą į porą mėnesių/ pusę metų būna šokolado poreikio priepuolis.
Net ne pačio šokolado, o jo kepinio. Pačio nuostabiausio šokoladinio kepinio.
Drėgno, minkšto ir šokoladinio.

Nenusiteikus nieko kepti aš bandžiau viską ignoruoti. Įsiūlyti sau ką nors kitą? To ir ano. Skrandis pilnas ir šokolado vis dar reikia.
Aš ne iš tų kurie pasiduoda. Ir dabar suprantu kad bandant viskuom iš eilės patenkinti save nebuvo pati geriausia išeitis.
Tiesiog reikėjo šokolado.

Problema didžiausia tame, kad į galvą neatėjo jokia parduotuvė/vieta/konditerija, kur mano ‘a la šokoladinio superdeserto’ poreikis būtų patenkintas, todėl vieinintelė išeitis, rodos, buvo pasidaryti pačiai.

O ir dėl šito aš įsitikinus nebuvau. Prisipažinsiu, net nebūdamas šokolado fanatikas, receptų turiu tikrai nemažai.
Jie nuostabiai visada atrodo.Nuotraukos. Šokolado kepiniai. Nors ir kartojasi.
Bet aš nei dėl vieno nebuvau įsitikinus, ar tai bus būtent tai, ko reikia.
Musai, šokoladai, tortai, pudingai, browniiieeeeeeeeeeeeeeeee. Muuuusas. Kreeeeemas. Šokoladas šokoladas šokoladas.

Permetus viską kompiuteryje ir negalėdama apsispręsti aš užpuoliau žurnalus. Pasižymėjau vieną, pasižymėjau antrą, radau trečią, kurį seniai norėjau išbandyti ir dar vyšnių pyragą, kurį reikės padaryti. Pažiūrėjau, padėjau. Išėjau.

Galvojau kepti. Ne. Galvojau paprašyti, kad man iš parduotuvės atneštų. Ne. Beprašant vidury sakinio sustojau, beje.

Slinkinėdama šiandien koridoriais vis dar galvojau, reikia ar nereikia. Gal taip, o gal ir ne. Nusprendžiau, kad ne.
Atėjau, ištirpinau šokoladą, įkaitinau orkaitę. Tešla, apelsinas, riešutai, šokoladas, viską į orkaitę.
Ir tada net ėjimas tapo kažkoks įdomus. Ir prie kompiuterio, kol kepė sedėjau nekantriai visa vos ne kratydamasi.

Pasklido kvapas. Dieve, taip seniai uostytas šokolado kvapas.
Taip retai jį valgant, jis tikrai tampa kažkuo ohoho.

Šokoladiniai pyragaičiai su apelsinais
Šaltinis: Virtuvė 2009 nr 8

150 g juodojo šokolado
5 kiaušiniai
200 g rudojo cukraus
100 g baltojo cukraus
100 g sviesto
150 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. kakavos
100 g graikinių riešutų
1 didelis apelsinas
100 g baltojo šokolado

Juodąjį šokoladą ištirpinti. Kiaušinius išplakti su baltuoju ir ruduoju cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Viską sumaišyti su ištirpintu šokoladu ir sviestu. Kelioms sekundėms panardinti apelsiną į verdantį vandenį, po to nusausinti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į tešlą sudėti supjaustytą apelsiną ir susmulkintus riešutus, išmaišyti, pabaigoje suberti smulkintą baltąjį šokoladą.
Stačiakampę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą perpilti į formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Skonis: 9.5/10

Pusę balo nuimsiu tik už tai, jog jie nebuvo galbūt toookie drėgni, kokių man norėjosi dar prieš kepant. Be galo minkšti, ne sausi ir tirpstantys burnoje, bet ne drėgni. Bet. Bet. Bet. Vėliau aš pagalvojau, kad jie – idealūs. Ir drėgnumo man nebereikėjo. Ir jie tapo top’u.
Pjaustytas apelsinas su žievelėmis – puikus sprendimas. Pyragas tampa ne nuobodus, o kažkas kiek naujesnio ir apart šokoladinio – legvesnio ir vaisinio.
Paįvairinimui.

Švelnus šokolado skonis, minkšta, švelni tekstūra ir apelsino bei riešutų priedai. Tai ne sodraus juodojo šokolado šedevras patiekiamas restoranuose, bet tai tikras jo švelniaskruostis sūnelis. Aš galiu pasakyti, jog šie pyragaičiai tikrai pretenduoja į mano numylėtinius.

Reklama
Savaitės pyragas: šokoladiniai pyragaičiai su apelsinais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s