‘Pusryčių biscotti’

Nors pagal receptą juos siūloma kepti su graikiniais riešutais ir džiovintais serbentais, bet pačios blog’o autorės pasirinkimas: saulėgrąžos ir spanguolės man pasirodė kiek įdomesnis ir dar nebandytas variantas.
Todėl, beabejo, pati kepiau būtent su šiais pakeitimais.

Biskoti su avižiniais dribsniais, saulėgrąžomis ir spanguolėmis
Breakfast Biscotti

85 g miltų
85 g pilno grūdo miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
100-130 g rudojo cukraus
130 g avižinių dribsnių
78 g pieno
60 g tirpinto sviesto/aliejaus
2 dideli kiaušiniai, išplakti
1 arb. š. vanilės ekstrakto
100 g graikinių riešutų/ saulėgrąžų
70 g džiovintų serbentų/spanguolių
1 arb. š. cinamoninio cukraus

Orkaitė – 160C.
Sumaišyti abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską.
Sumaišyti rudąjį cukrų ir avižas. Mikrobangėj pašildyti pieną ir sviestą, kad pienas taptų šiltas, o sviestas ištirptų. Sumaišyti pieno mišinį su avižom. Įmaišyti kiaušinius ir vanilę. Sudėti miltus. Sudėti riešutus ir džiovintas uogas.

Lipnią tešlą iškrėsti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuoti maždaug 12×30 ir 2 cm aukščio kepalą. Apibarstyti cinamoniniu cukrumi ir kepti 30-35 min. Galima porą kartų apsukti, kad kepalas apskrustų iš visų pusių.
15 min aušinti.

Orkaitė – 150C.
Supjaustyti riekelėmis, sudėti jas į skardą ir džiovinti apie 20-25 min.
Ataušinti.

Skonis: 9/10

Traškūs ir saldūs, sveikesni.

Jų skonis galbūt ir nėra visiškai ‘švarių’ biskočių. Tiek avižiniai dribsniai, tiek saulėgrąžos primena, jog yra valgoma kiek sveikesnė versija.
Iš esmės, aš galėčiau pasakyti, jog jie kaip saldūs naminiai įvairių grūdų sausainiai, tik biscotti pavidale.
Be to, nors jie ir džiovinami, bet į arbatą jų mirkyti nereikia. Traškūs, ne minkšti, bet ir ne iššūkis dantims.
Jie pas mane nelieka. Biskočių receptų ir taip jau keletą turiu, o šie niekuom neypatingi.

Reklama
‘Pusryčių biscotti’

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s