Orkaitėje kepta avižinė košė.

Ryte pažadinus saulės spinduliams nepikta, kad už durų iš ankstyvo ryto kniaukiantis katinas bando begėdiškai įsibrauti į kambarį, įsitikinęs, kad šiuose namuose jam absoliučiai viskas leidžiama.
Tie ankstyvi-vėlyvi pavasario rytai, kai saulė pranašaudavo pačią nuostabiausią dieną, o atsidarydama langą pajusdavai šviežią šiltą oro gusį, kuris pakliuvęs į kambarį tuoj pat susimaišydavo su lengvu kvepalų kvapu. Tomis dienomis visada atrodo, kad viskas įmanoma ir, kad gyvenimas absoliučiai negali nenusisekti. Ir netgi pastarųjų dienų nesekmės, kurios vertinant subjektyviai grasino gniuždyti ir graužti iš vidaus kažkokį laiko tarpą, nustumiamos į šalį, nes ir čia jos turi kaip tinkamai pasitarnauti.
Aš sakau, kad jei taip atsitiko, reiškia taip reikėjo.

Orkaitėje kepta avižinė košė
Baked Porridge

135 g avižinių dribsnių
75 g razinų/ smulkintų džiovintų figų
75 g skrudintų ir smulkintų lazdyno riešutų
1/2 arb. š. cinamono
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
850 ml pieno/ 650 ml pieno ir 200 ml grietinėlės

Sumaišyti dribsnius, razinas ir riešutus. Pagardinti cinamonu, 1 valg. š. rodojo cukraus ir vanile.
Orkaitė – 150C.
Avižas užpilti pienu ir kepti orkaitėje 45 minutes.
Viršų apibarstyti likusiais 2 valg. š. rudojo cukraus ir dar kepti 15 min.

Skonis: 8/10

Beje, pliusų šis patiekalas turi daugiau negu minusų. Patogu gaminti: avižų ir dribsnių mišinį pasidarykite iš vakaro, o ryte tik užpilkite pienu ir iškepkite.  Puikus kvapas: cinamonas ir vanilė, rodos, tolimesnių komentarų ir nebereikia. Puiki apskrudusi rudojo cukraus plėvelė, be to ir košė puikiai pasigamina. Bet. Aš linkus valgyti paprastą, kraminę ir vientisą, galbūt kiek prieskoniais ir keliom razinom pagardintą avižinę košę, bet ne kramtyti riešutus. Ypatingai ryte. Užknisantis dalykas.
O iš esmės ir košė kepta orkaitėje nėra ypatinga, tik prie jos stovėti kol verda nereikia.

Advertisements
Orkaitėje kepta avižinė košė.

3 komentarai “Orkaitėje kepta avižinė košė.

  1. SIMONA sako:

    Na vis tiek bandysim 🙂
    O dėl požiūrio tik pagirti galiu, nes ir pati taip galvoju 🙂 Kam graužtis dėl to, ko pakeisti vis vien negali.

  2. SIMONA sako:

    Kepiau su keliais pakeitimais – nes figų nemėgstam, o lazdyno riešutai lyg tyčia baigėsi 😉 Tad naudojau kepintus migdolus. Man patiko ir net labai, kartočiau dar ir dar, o vyrui buvo kiek per saldu. Bet čia ištaisomas dalykas 🙂 O riešutai tai buvo minkštutėliai, gal jų kietumai nuo rūšies priklauso?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s