Alandų salų blynas.

Aš mėgstu tumblr. Kiekvieną kartą ‘dashboard’ manęs laukia daug maisto nuotraukų ir beveik jokių receptų.
Dėl pastorojo dalyko aš džiaugiuosi. Net jeigu būčiau pasiruošus ir pinigus pakloti už kai kuriuos ten esančius patiekalus. Jie juk vistiek KAŽKAIP yra gaminami.

Varijuoja viskas nuo konkretaus torto/pyrago gabalo iki viso kavos staliuko. Jaukių kavinukių.
Aš labai laisvai save įsivaizduoju vienoje iš jų. Su kuom nors. Šnekant apie ką nors. O gal tiesiog sėdint atsukus veidą į saulę ir valgant didelius ‘pancakes’. Belgiškus vaflius. Su ledais ir vaisiais. Arba plakta grietinėle ir šokoladu. Arba plakta grietinėle, ledais ir vaisiais bei šokoladu.
Mano norams retai būna ribos.

Ten labai daug saulės, ir dienos atrodo džiugesnės.
Pas mus nėra cupcake’s. Bent jau pas mane. Ir tokių tortų. Ir niekas jų nepakuoja į dėžutes. O galėtų.

O Macdonald’e mes turim tokių? Ir kur Starbucks?

Nuotraukos iš Ffoodd

Aš jaučiuosi ką tik pazyzus dėl Lietuvos. Kaip ir dauguma lietuvių.
Bet šioje vietoje turėčiau pridurti, kad nenoriu būti neteisingai suprasta. Aš mėgstu rūką, mėgstu Vilnių, mėgstu savą miestą. Aš stengiuosi kontroliuoti iš rankų savo požiūrio bei nusiteikimo vadžių nepaleisti.

Alandų salų blynas
Šaltinis: Blynai ir Vafliai

1 l pieno
150 ml manų kruopų
1/2 arb. š. druskos
100 ml miltų
4 kiaušiniai
100 ml cukraus
1 arb. š. malto kardamono
100 g razinų

aliejaus

Užvirti pieną, sudėti kruopas, virti apie 5 min. Perdėti į kitą indą, ataušinti ( apie 10 min. ).
Maišant sudėti miltus, išsukti. Supilti su cukrum išplaktus kiaušinius, suberti kardamoną ir razinas, išmaišyti.
Skardą iškloti kepimo popierium, ištepti aliejum. Supilti tešlą ( 3-4 cm sluoksniu ) ir kepti iki 225C įkaintoje orkaitėje 30 min.
Atvėsinti ir patiekti su ledais ar vaniliniu padažu, mat anot knygos, šie blynai valgomi kaip desertas.

Skonis: 9.5/10

Jie saldūs. Nepasakyčiau, kad per daug, bet ir iki to ‘per daug’ nedaug trūksta. Saldumo duoda razinos, dvigubai pasitarnauja cukrus. Puikūs, tikrai puikūs, ir pradžioje išverdama ‘a la manų košė’ suteikia blynams labai vientisą ir švelnią struktūrą, ko dažniausiai ir siekiama ieškant gero blynų recepto.

Reklama
Alandų salų blynas.

6 komentarai “Alandų salų blynas.

  1. Tu nepatikėsi, nes ir aš sunkiai, bet, bet, bet.
    Šiandien rankose kaip tik varčiau šitą, va, būtent šitą aviečių džemo indelį. Bet padėjau atgal lentynon ir pagalvojau, kad kitąsyk. Nes persikinis nesibaigė. Ir miško uogų nesibaigė. Ir gailiuosi.

    Gerai būtų dabar prie šito blyno. Nes per saldus gali nebent grynas cukrus būt.

    1. Nu vat ir būna gi taip.
      Vieni tai pavadintų sutapimu, o kiti – likimu.
      🙂

      O blynas stebėtinai geras. Neerzinsiu dabar, bet pasiūlysiu pasižymėti ir gal kaip… gal kaip nors. )
      Gal tada, kai grįši. Juk ten gali nusimatyti kulinarinis sprogimas. Žinai, atsigriebimas už prarastą laiką ( čia prisimenu, kai skaičiau kaiip bandysi savo kantrybę ir gaminsi superduper per visus galus mandrą tortą).

    1. Pas mane laikas nuo laiko propoguojama ‘ pusryčiai – desertas ‘. Tikrai, tikrai. )
      Kaip blynai, tik saldesni. Ypatingai tai pasijaučia jei kombinuojama su saldžiai priedais, kad ir saldžiu jogurtu.
      Čia jau kiekvieno išmislo reikalas )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s