Chai skonio ryžių pudingas ir keptos kriaušės.

Spėju, kad aš mielai turėčiau kaimynę/kaimyną/kaimynus, kuri vestų maisto dienoraštį ir su kuria pas mus būtų geri kaimyniški santykiai. Ji mane mielai vaišintų savo gamintais patiekalais ir neklaustų mano nuomonės apie juos.
O smalsumo vedama aš skaityčiau jų įrašus nuo pradžios iki galo ir aiškinčiausi kaip jie vertina savo maistą. Koks skonis jiems yra saldus, koks per daug saldus, koks tobulas, o ko jie nenorėtų daugiau gaminti.
Iš tikro, panašus procesas tiesiogiai atitinką tą, kad man kas nors pradėtų gaminti, ko iš esmės nebūna. O ypatingai kepinių prasme. T. y. pats sau siurprizo nesusiorganizuosi. Kad ir kaip stengtumeisi atitinkamu momentu viskas išaiškės, o šiuo atveju, jei man ir būtų sakoma, kad ‘ateik valgyti pyrago’ aš eičiau su mintimi galvoje: ‘o koks gi pyragas’. Tikras jaudulys.

Aš neturiu tokių kaimynų. Ir mano kaimynai irgi tokių neturi.

Chai skonio ryžių pudingas su keptomis kriaušėmis
Chai Spiced Arroz Con Leche with Cinnamon Stewed Pears

1 stiklinė arborio ryžių
2 cinamono lazdelės
1/2 arb. š. citrinos žievelių
2 gvazdikėliai
4 stiklinės vandens
kiaušinis
3 stiklinės pieno
skardinė ( 400 g ) saldaus sutirštinto pieno
1/4 arb. š. druskos
1 valg. š. vanilės
1/2 arb. š. cinamono
1/4 arb. š. imbiero
1/4 arb. š. kardamono
1/4 arb. š. prieskonių meduoliams

Valandą mirkyti ryžius, cinamono lazdeles, citrinos žievele ir gvazdikėlius šaltame vandenyje.
Cinamono lazdeles ir gvazdikėlius išimti ir ryžius užvirinti. Kai pradės virti, sumažinti ugnį ir dar virti apie 10-12 min., kol vanduo beveik išgaruos.
Dubenyje išplakti kiaušinį, įmaišyti pieną. Supilti pieną, kondensuotą pieną, druską, vanilę ir prieskonius į verdamus ryžius. Virti ant nestiprios ugnies 25-35 minutes.
Nuimti nuo ugnies, leisti pastovėti ir sutirštėti apie 10 min.

Cinamoninės kriaušės:
3 nepernokusios kriaušės, supjaustytos
1 arb. š. cinamono
2 valg. š. sviesto
2 valg. š. cukraus

Ištirpinti sviestą su cukrum. Sudėti cinamoną ir kriaušes. Viską kepti, kol kriautės suminkštėja.
Patiekti uždėjus ant ryžių pudingo.

Skonis: 10/10

Žinot, neminint, kad čia mes supilam visą skardinę kondensuoto, pavadinkim šį patiekalą ‘sugar free’. Ir ‘fat free’. Ir dar kokiu nors ‘… free’.
Pamačius kondensuotą recepte, mano akys išsiplėčia, aš pradedu sunkiai alsuoti ir lementi ‘gaminsiu, gaminsiu, gaminsiu’, Juokauju, taip nebūna ) Bet visgi.
Taaip skanu.  Ir visos paaukotos valandos, kad nueiti į parduotuvę ir nusipirkti kriaušių negaila.
Nuostabiai švelni, kreminė ir saldi ryžių košė, palydima minkštomis saldžiomis, cinamonu kvepiančiomis keptomis kriaušėmis ir susidariusiu sirupu. Skonis toks pat minkštas kaip ir aprašymas.
Šiltas pudingas ir šiltos kriaušės – labai gerai. Šaltas pudingas ir šiltos kriaušės – dar geriau.

Reklama
Chai skonio ryžių pudingas ir keptos kriaušės.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s