Sluoksniuotas Maskarponės desertas.

Sloksniuotas Maskarponės desertas
Virtuvė 2009 nr 8

450 – 500 g įvairių vaisių
stiklinė vandens
2 valg. š. cukraus
1 vanilės ankštis

50 g sviesto
50 g avižinių dribsnių
30 g miltų
50 g maltų migdolų

250 g maskarponės
100 g natūralaus jogurto
1 citrinos sultys
2 valg. š. medaus

Vanilės ankštį įpjauti, išskobti vidų.
Užvirinti vandenį, cukrų ir vanilės ankštį. Sumažinti ugnį, sudėti pjaustytus vaisius, apvirti ir nukaisti.

Trupiniams dubenyje sumaišyti sviestą, avižinius dribsnius, miltus ir migdolus. Dėti 30 min į šaldytuvą, vėliau viską paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.

Maskarponę sumaišyti su jogurtu, citrinos sultimis ir medumi. Neilgam dėti į šaldytuvą.
Taurėse sloksniuoti kremą, vaisius ir trupinius. Patiekti iš karto.

Skonis: 9.5/10

Labai nebloga, o kas ‘tip’ atsisakys nuo deserto? O panašaus deserto? Tokio…viso su maskarpone.
Nėra maskarponės desertams būdingo riebumo. Galbūt tai, kad kremas tolygiai valgomas su vaisiais sušvelnina visą situaciją ir gerokai praskaidrina nuotaika savo tikrai lengvu vaisiniu skoniu.

Reklama
Sluoksniuotas Maskarponės desertas.

4 komentarai “Sluoksniuotas Maskarponės desertas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s