Citrininis rizotas.

Citrininis daugiaryžis
Virtuvė  nr 1-2 (10)

1.2- 1.5 l daržovių sultinio
50 ml alyvuogių aliejaus
40 g sviesto
1 nedidelis svogūnas
300-350 ml apvaliųjų ryžių
100 ml baltojo vyno
druskos, pipirų
50 g sutarkuoto Parmezano
1 citrinos žievelės

Įkaitinti aliejų ir sviestą. Sudėti smulkintą svogūną, maišant kepti apie 5 min.
Sudėti ryžius. Kepti porą minučių. Supilti baltąjį vyną ir maišyti, kol jis nugaruos.
Nedidelėmis porcijomis pilti sultinį ir maišyti, kol skystis susigers į ryžius, tik po to pilti kitą porciją. Taip gaminti apie 20 min.
Pagardinti druska ir pipirais. Baigiant virti sudėti dalį citrinų žievelių ir prieš pat patiekimą įmaišytą Parmezano sūrį.
Patiekti lengvai apibarsčius citrinos žievelėmis.

Skonis: 9/10

Jei tai būtų mano pirmasis rizotas, sulauktų daug pagyrų. Bet kadangi jis ne pirmas, tai tiesiog pasakysiu, jog tai yra elementarus švelnaus skonio rizotas su neįkyriu citrinų prieskoniu.
Patogus receptas, kurio laikantis susimauti ne taip ir lengva, ypatingai jei yra dar negaminusių.

Reklama
Citrininis rizotas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s