Aštri kopūstų sriuba.

Aštri kopūstų sriuba
Geriausi receptai

1 morkos
2 mažų svogūnų
1 poro
2 valg. š. aliejaus
1200 ml vandens
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
1 aitriosios paprikos ankšties
2 didelių pomidorų
1/2 mažo kopūsto
200 g rūkytos dešros kubelių
1/2 arb. š. druskos
1 arb. š. cukraus
4 valg. š. pomidorų padažo
2 arb. š. sojų padažo
2 arb. š. citrinos sulčių

Morką ir svogūnus supjaustyti kubeliais, sudėti į įkaitintą puode aliejų ir apkepti.
Sumesti griežinėliais supjaustytą porą, apkepti.
Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į puodą. Iš aitriosios paprikos išimti sėklas, supjaustyti, sudėti į puodą. Pakaitinti kelias minutes, supilti vandenį ir virti 10 min.
Iš paprikų išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Susmulkinti pomidorus ir dešrą. Dešrą apkepti keptuvėje ir kartu su paprikom ir pomidorais sudėti į verdančią sriubą. Virti 10-15 min. ( štai čia į sriubą galima įtrupinti 2 sultinio kubelius stipresniam skoniui ).
Sudėti pomidorų padažą, cukrų, citrinos sultis ir sojų padažą. Pagardinti druska ir pipirais ir dar pavirti kelias minutes.

Skonis: 8.5/10

Tokia sriuba, kokiai aš pietums ir teikiu pirmenbę.
Sakė, kad skanu, bet aš norėčiau išskirti tai, jog kaip ir pomidorų/pomidorų padažo turinti sriuba, jį įgyja šiokį tokį ‘pomidorų rūgštumą’, ko megėja aš neesu.
Be to, vidury sriubos virimo įtrupinti 1-2 sultinio kubelius irgi nepamaišytų ( recepte siūloma ).
Ir pas mane ji buvo neaštri. Aštrumas pas mus šeimoje netoleruojamas.

Bet šiaip tai geras dalykas.

Reklama
Aštri kopūstų sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s