Kuskusas.

Kuskusas
Harvest Couscous

1 stiklinė kuskuso
1 1/4 stiklinės vištienos sultinio
1 valg. š. nesūdyto sviesto
1/3 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių
1/2 stiklinės džiovintų spanguolių
1/2 stiklinės migdolų plokštelių, skrudintų
1 arb. š. apelsino žievelės
1/4 arb. š. kumino
1/8 arb. š. cinamono
1 valg. š. smulkintų petražolių
druskos
aliejaus

Orkaitė – 180C. Migdolus skrudinti apie 10 min. ( aš tai padariau keptuvėje ).
Užvirti sultinį, nuimti nuo ugnies, sudėti kuskusą ir uždengus palikti 5 min. Šakute išpurenti.
Spanguoles sumaišyti su apelsino sultimis ir dėti į mikrobangę maždaug 45 sekundėm, kol spanguolės išbrinksta ir beveik sugeria apelsinų sultis į save. Ataušinti apie 2-3 min.
Į kuskusą sudėti spanguoles, prieskonius ir riešutus. Įmaišyti petražoles, pagardinti druska ir lengvai apšlakstyti aliejumi.

Skonis: 9/10

Tai tiesiog yra man labai priimtinas maistas. Kruopos. Salotos. Spanguolės ir skrudinti migdolai.
Naudodama sultinį maniau, kad suteiks kuskusui ‘stiprų’ skonį, o man dar šliukštelėjus apelsinų sulčių ir sumėčius spanguoles gausis iš vis kažkas atsargiai uostamo ir valgomo.
Sultinys priverčia kuskusą įgauti skonį ir nelikti blankiu, o tada šalia jau išryškėja saldumas, malonus kvapas ir spanguolių rūgštumas.
Mano pažintis su kuskusu praėjo sėkmingai.

Aš pasiruošus šį receptą kartoti ateityje.
Ir beje, namiškiams nepatiko. Paliko viską man. Aš neprieš, bet tai tik paliudija, kad yra ir nesužavėtų.

Reklama
Kuskusas.

8 komentarai “Kuskusas.

    1. Aš irgi strimgalviais, apie jį sužinojus, nelėkiau jo pirkt ir ragaut.
      Čia tik taip, progai pasitaikius 😉

      Ir tinkamai paruoštas, jis tikrai stebėtinai skanus.
      Valgiau ir pusryčiams, ir pietums )

  1. Hm, kaip įdomu. Sultinys, petražolės+spanguolės, cinamonas, apelsinai. Kaip ir saldus, kaip ir nea 🙂
    Aj va, norėjau dar pasakyti – bent jau man skaniausias pilno grūdo kuskusas. Neragavusiems labai rekomenduoju 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s