Bananų džemas.

Vienintelė cinamonių dribsnių pakuotė nemeluoja sakydama, jog tai ‘mėgstamiausia jūsų pusryčiai’. Tikrai taip, kolega. Tikrai taip.

Aš visai neseniai prisiminiau, kad bent jau pas mane apskritai maisto gaminimas prasidėjo nuo saldumynų gaminimo. Kepiniai sudarė 2/3, o gal ir daugiau visų receptų. Iškepti pyragą buvo lengviau, nei padaryti troškinį. Iškepti sausainių buvo, beje, įdomiau, nei išvirti sriubą.  Aš tada galvojau, kad būsiu prasta žmona. Visus maitinsiu pyragais. Ne mėsa. Pyragais.
Rimtai. Viskas prasideda nuo pyragų kepimo. Paskui tą ‘kepinių’ manija kiek aprimsta ir atsargos pasipildo sveikesniais receptais. Bet ir čia triukas. Mėsos beveik nėra. Krūva sriubų, salotų, ryžių, makaronų ir kruopų. Kartais blynų, košių ar nesaldžių kepinių. Daug vaisių ir daržovių. Man nereikalinga mėsa.
Rodos, mano ‘žmonos’ statusas taip ir lieka ties tuo pačiu laipteliu.

Bananų džemas
Bananų džemas

Skonis: 9.5/10

Man dažnai atrodo, kad tokiuose patiekaluose bananai galų gale atsiskleidžia. Jiems tiesiog tinka būti kvapniems, minkštiems ir atitinkamai stipresnio skonio.
Ir kvepėti cinamonu bei vanile.
Labai geras dalykas visiems gyvenimo atvejams. Tikrai.

Advertisements
Bananų džemas.

3 komentarai “Bananų džemas.

    1. Labas, Gintare,

      tinginystė mano kartais numesti nuorodą ir viltis, kad amžinai ji veiks 🙂
      Pridedu receptą:

      4-5 bananai
      1 citrinos sultys
      165 g cukraus
      250 ml vandens.
      1/4 šaukštelio malto cinamono
      4 lašeliai vanilės esencijos

      Supjaustykite bananus, sumaišykite su citrinos sultimis. Puode užvirkite vandenį, sumaišytą su cukrumi, sudėkite bananus, cinamoną ir vanilę. Virkite ant nedidelės ugnies. Nepamirškite maišyti. Virti reikia tol, kol beveik beveik suvirs bananai, o džemas bus tirštas ir nevarvės pakabintas šaukštu.

      Skanaus 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s