Rabarbarai.

Toks savotiškas paskutinis ‘pasispardymas’ su rabarbarais.

Rabarbarų džemas
Rabarbarų džemas su medumi ir rozmarinu

 

Skonis: 10/10

Kiek kitoks, bet man jau spėjęs patikti.
Esmė tame, kad net darant džemus visada tikiuosi saldaus rezultato. Čia buvo rūgštelėjęs. Tiesą sakant, dabar turiu namie citrusinį džemą.
Labai gerai.

 

Kažkas panašaus jau buvo.
Bet pudingo tema aš linkus dažnai kartotis ir ieškoti pačių geriausių išeičių.

Ryžių pudingas su rabarbarais
Cold Rice Pudding with rhubarb

600 ml pieno
200 ml riebios grietinėlės
100 g arborio ryžių
55 g cukraus
1 vanilės ankštis, perpjauta išilgai, minkštimas išvalytas
2 kiaušiniai
plonai pjaustytų braškių patiekimui ( neturėjau )

300 g cukraus
4 rabarbarų stiebai, plonai supjaustyti ( mandolina )

Orkaitė – 120C.
Sumaišyti pieną, grietinėlę, ryžius, cukrų ir vanilę.  Užvirinti ant vidutinės ugnies, ugnį sumažinti ir virti apie 15-20 min., kol ryžiai išvirs.
Išpakti kiaušinius, įmaišyti į ryžius, nuimti nuo ugnies ir masę perpilti į 1 l talpos kepimo indą.
Indą dėti į didesnį indą, pripilti verdančio vandens, kad apsemtų iki pusės ir dėti į orkaitę.
Kepti 1- 1 1/4 h. Išimti, ataušinti, dėti nakčiai į šaldytuvą.

Cukrų sumaišyti su 200 ml vandens. Užvirinti ir sirupą supilti ant pjaustytų rabarbarų. Palikti ataušti.

Pudingą patiekti šaltą su rabarbarais iš sirupo ir pjaustytom braškėm.

Skonis: 8/10

Pudingas – ryžių apkepas. Bet gan malonaus ir švelnaus skonio. Be to, neriebus.
Rabarbarai patiko mažiau. Reikalavo kramtymo, be to pluošteliai trukdė gyventi.

Rabarbarų taip gaminti nenusiteikus, o ryžių pudingo ‘košinės’ konsistencijos dar niekas neperspjovė.

Reklama
Rabarbarai.

2 komentarai “Rabarbarai.

  1. Kaip fajna, kad išbandei 🙂
    Dėl rūgštelės tai joa, pas mane beveik visi receptai su sumažintu cukraus kiekiu. Stipriai saldaus tikrai nieko nerasi.
    Džiugu, kad patiko 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s