Bananinis pyragas su šokoladine glazūra.

Laukė save eilės apie metus. Ir prisiekinėjo būti ypatingai geras. Kažkas tarp dievų maisto ir ‘nemėgstančius bananų paverčia tikrais jų gerbėjais’ ( angliškai tai skamba sklandžiau ).
Parą laukiau, kad skersai ‘glazūrą’ suleisčiau savo dantis į minkštą bananį biskvitą ( neva dieną pastovėjęs šis pyragas tampa dar skanenis ).
Galbūt. Pirmą dieną jo neragavau.

Bananis pyragas su šokoladiniu glaistu
Addictive Banana Squares

3 bananai
150 g cukraus
kiaušinis
1/3 stiklinės aliejaus
3/4 stiklinės šokolado gabaliukų ( nebūtinai )
1 1/2 stiklinės miltų
1 arb. š. sodos
1 arb. š. kepimo miltelių
1//2 arb. š. druskos

Bananus sutrinti. Įmaišyti cukrų, kiaušinį ir aliejų.
Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską. Įmaišyti į bananų masę.
Įmaišyti šokolado gabalėlius.

Tešlą supilti į riebalais išteptu kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas iškeps ( man prireikė maždaug 30 min. ).

Glaistui:
1/2 stiklinės sviesto/margarino
2/3 stiklinės kokybiškos kakavos
3 stiklinės miltelinio cukraus
1/3 stiklinės pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Ištirpinti sviestą, įmaišyti kakavą. Įmaišyti cukrų ir pieną, kad glazūrą būtų tinkamos kreminės konsistencijos.  Jei reikia, įpilti papildomai pieno, įmaišyti vanilę.
Išeiga: 2 stiklinės glaisto.

Skonis: 9/10

Drąsiai atimu balą už glazūrą, nes mano manymu, variantą galima rasti ir kiek geresnį bei glotnesnį. Nesiskundžiu ir šia, bet jeigu gimėm perfekcionistais, jais ir liekam.
Šią savaitę jį gaminau jau du kartus. Galiu pasakyti, kad vienas geresnių variantų neįmantriai arbatėlei arba susibėgimui. Biskvitas – švelnaus skonio ‘bananų duonos’ variantas, o ji, žinioj, skani visada.
Spėjau iškepti ir su šokolado gabaliukais ir be jų. Pastarasis patiko labiau, kadangi ‘teoriškai’ šokolado glazūroje man pakanka.

P.S. Šiam pyragui darau pusę recepte nurodyto glaisto kiekio. Pilnai pakanka.

Bananinis pyragas su šokoladine glazūra.

8 thoughts on “Bananinis pyragas su šokoladine glazūra.

  1. Simona sako:

    Ką tik iškepiau šeimynėlei, dar šiltas… Glaisto aš iš viso nedėjau, tai gavosi tobulas “arbatos” pyragas. Nerealiai skanus, manau, kad dėjau mažiau cukraus nei reikėjo, ir daugiau aliejaus- visos stiklinės namie buvo nestandartinės, nebuvo kaip pamatuoti… :D Bet garantuotai kepsiu šį pyragą dar kartą, tokio gero skonio nesitikėjau. Ačiū! :)

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s