Sausainiai su levandomis.

Kažkada mes pirkom petit beurre tipo sausainius.
Pasakė, kad jie sviesto skonio. Pasakė, kad tai yra blogai.

Likau nesupratus.  Likau nesuprasta.
Sviesto skonis yra gerai. Sviesto kvapas yra gerai.  Kepamos sloksniuotos tešlos kvapas yra dar geriau, o konditerijoje vyraujantis saldaus sviesto aromatas yra iš viso nuostabu.

Visai tai prisiminiau atsikandus sausainio su levandomis. Jis irgi geriausia prasme sviestinis. Saldus, kvepiantis levandomis.  Man jis irgi petit.

Levandoms seniai jau buvo laikas.

Aš ką tik atradęs jas vartotojas. Turiu idėjų kur jas sėkmingai naudoti ir toliau. Nekantrauju.

Levandų sausainiai
Lavender Dream Biscuits

100 g nesūdyto sviesto
90 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
150 g miltų
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. šviežių/džiovintų levandų

Orkaitė – 150C.
Sviestą išplakti su cukrum.
Sumaišyti vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir levandas.
Įmaišyti miltų masę į sviesto masę.
Suformuoti rutuliukus, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 15-20 min.
Ataušinti ant grotelių.

Skonis: 9/10

Ir komentuoti čia nėra ko.
Levandos juos padaro ypatingais.

Gaila, tik kad geriausi jie tą dieną, kai iškepti.
Toliau jų vertinimas gali jau svyruoti link aštuoneto.

Advertisements
Sausainiai su levandomis.

2 komentarai “Sausainiai su levandomis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s