Keptas varškės sūris.

Išsiaiškinkim su tuo sūriu. Aš jį kepiau pirmą kartą.
Suvyniojus ‘apdorotą’ produktą į foliją ir jį kepus 20 minučių, pravėrus aš jį radau beveik tokį patį, kokį ir suvyniojau. Minkštesnį, galbūt.

Tada aš jį mėginau kepti atvirai. Kažkiek. Kad apskrustų. Beje, receptas irgi tą siūlė.
Taigi, kalbant apie galutinį produktą: jis gan minkštas? Bet auštantis vėl grįžtantis į pradines vėžes?
Prieskonių masė neprilipo tinkamai prie sūrio. Jis ir toliau buvo padengtas gan kreminiu apvalkalu.

Iš viso aš galvojau, kad jį iškepti ypatingai lengva.

Ar visgi, lengva?

Keptas varškės sūris
Vegetariški patiekalai

varškės sūrio
3-4 skiltelių česnako
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. įvairių žolelių mišinio
pipirų, druskos, cukraus
4 valg. š. majonezo/natūralaus jogurto

Česnaką, alyvuogių aliejų, žoleles, pipirus, druską ir žiupsnelį cukraus sudėjus į smulkintuvą sutrinti.
Sūrį aplieti mase, gerai įtrinti ir palikti 2-3 valandom.

Sūrį su marinatu dėti ant folijos lakšto, aptepti majonezu, gerai suvynioti į foliją, kad neliktų plyšių ir kepti iki 180C įkaintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Foliją praskleisti ir dar pakepti, kol sūris gražiai apskrus.

Skonis: 8/10

Gan įdomu, sakė, kad skanu.
Aš nežinau.
Nekepdama jo nepasigesiu lygiai taip pat, kaip nepasigedau iki šiol.

Su klaustuku.

Reklama
Keptas varškės sūris.

3 komentarai “Keptas varškės sūris.

  1. Būna prieskoninis apkepęs, viduje minkštokas, pakeitęs konsistensiją. Tiesa turbūt kepu per aukštoje temperatūroje, nes visad kepu jį dujinėje, o ten kur kepu jos senose ir tie termometrai rodo karvės pieno riebumą 🙂 Žodžiu skiriasi nuo tiesiog sūrio, būna jis kaip nu kaip čia tarsi pasilydžiusi ta varškė

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s