Kepta avižinė košė.

Orkaitėje kepta avižinė košė
Baked Oatmeal with Blueberries and Banana

Nesirinkite didelio kepimo indo, geriau jį pakeiskite giliu. Svarbu, kad dugnas nebūtų didelis, mat jį pageidautina visą padengti pjaustytais vaisiais.
Indo talpa – apie 2 l.

minkšto sviesto formai

2 stiklinės avižinių kruopų
1/2 stiklinės smulkintų migdolų, skrudintų
1/3 stiklinės rudojo cukraus
1/4 stiklinės moliūgų branduolių, skrudintų
2 arb. š. linų sėmenų
1 arb. š. kepimo miltelių
3/4 arb. š. malto cinamono
1/4 arb. š. malto imbiero
1/8 arb. š. muskato
1/8 arb. š. gvazdikėlių
1/8 arb. š. druskos
2 stiklinės pieno
didelis kiaušinis
2 valg. š. sviesto, tirpinto
1 arb. š. vanilės
1 arb. š. klevų sirupo
2 bananai, pjaustyti
1/2 stiklinės šaldytų mėlynių/ neatitirpdytų
cukraus paviršiui

Orkaitė – 190C. Indą ištepti sviestu.
Sumaišyti kruopas, migdolus, cukrų, moliūgų branduolius, sėmenis, kepimo miltelius, prieskonius ir druską.
Kitame inde sumaišyti kiaušinį su pienu, beveik visu tirpintu sviestu ( pasilikti viršaus pašlakstymui ), vanile ir klevų sirupu.
Indo dugne išdėlioti pjaustytus bananus, suberti mėlynes. Ant viršaus suberti kruopų masę ir viską apipilti pieno mišiniu. Viršų lengvai apšlakstyti tirpintu sviestu ir apibarstyti stambiu cukrumi.
Kepti 35-40 min., kol viršus apskrus.
Leisti kelias minutes pastovėti ir mėgautis.

Skonis: 10/10

Mano tipo pusryčiai. Kvapnu ir jauku ( ypatingai tiks šaltuoju metų laiku ), maistinga.
Košės paviršius karamelizuojasi ir tampa traškus, tuo tarpu pati košė santūraus saldumo, kurį papildo bananai, o saldžiarūgįtį skonį suteikia mėlynės.
Neįsitikinus, kad gali būti geriau ( nors bandymų dar bus ), bet šis variantas garantuotai lieka pas mane.

Skaniausia pirmą dieną ir kol dar iki galo neataušus. Bet anokia čia naujiena.

Reklama
Kepta avižinė košė.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s