Obuolių ir imbiero džemas.

Ankščiau šioje vietoje galėjau parašyti, kad neturiu ką pasakyti.
O karalienė Alisai pasakė: kai nežinosi ką sakyti – kalbėk prancūziškai, vaikščiodama kreipk pėdas į šalis ir neužmiršk, kas esi.

Karalienės nėra, aš ne Alisa, bet patarimas neblogas.
Aš žinojau, kad knygoje filosofijos yra.

Obuolių ir imbiero džemas
Apple Ginger Jam

1.15 kg obuolių
2 didelės citrinos
2 arb. š. malto imbiero
3 stiklinės vandens
5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės smulkinto cukruoto imbiero

Įdėti mažą lėkštutę į šaldiklį (džemo tinkamumo tikrinimui).
Nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius, supjaustyti. Obuolius sudėti į prikaistuvį.
Odeles ir sėklalizdžius sudėti ant švarios marlės (aš viso šito atsisakiau, bet jas galima sėkmingai naudoti džemo virimui).
Į obuolius sudėti citrinų žieveles, išspausti citrinų sultis, sudėti imbiero miltelius ir supilti vandenį. Išspaustas citrinas taip pat sudėti šalia obuolių žievelių ant marlės. Ją užrišti ir dėti į puodą su obuoliais. Viską užvirti, sumažinti ugnį ir virti apie 10 min., retkarčiais pamaišant.
Marlę išimti, nuspausti. Sudėti į puodą cukrų, išmaišyti ir nemaišant dar virti 10 min.

Išimti lėkštutę iš šaldiklio, užlašinti džemo, 2 minutėm dėti į šaldiklį. Jei išėmus lašėlis bus stangrus ir netekės, džemas paruoštas, jei lašelis ‘tekantis’ virti dar apie 5 min., po to patikrinti vėl.

Nuimti nuo ugnies, įmaišyti smulkintą cukruotą imbierą.

Toliau karštą džemą pilti į sterilius stiklainius ir paruošti džemui, arba ataušinti ir laikyti šaldytuve.

Skonis: 10/10

Tiems, kas tikisi iš šio džemo imbierui būdingo aštrumo, siūlau tęsti savo paieškas, mat jo čia neras. Imbieras suteikia aromatą ir kiek egzotiškesnį prieskonį, be to, nepalieka abejojančių, kad obuolių ir imbiero sąjungą yra aukso verta.
Šviesus ir saldus. Labai šviesus ir saldus. Ir fantastiškas.

Nuteikiantis teigiamai.

Kuo toliau, tuo labiau.

Advertisements
Obuolių ir imbiero džemas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s