Rabarbarų džemas.

Rabarbarų džemas
Варенье из ревеня

550 g smulkintų rabarbarų
300 g cukraus
50 ml Grenadino sirupo
citrinos sultys
vanilės ankštis

Rabarbarus supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, apšlakstyti citrinos sultimis, sirupu ir apibarstyti cukrumi. Leisti pastovėti 2- 3 valandas, kol cukrus galutinai ištirps ir rabarbarai išskirs sultis.
Puodą pastatyti ant stiprios ugnies, užvirti, sumažinti ugnį iki vidutinės ir virti maišant 8-10 min. Palikti pastovėti 6-8 valandas. Vėl uogienę užvirti, maišant pavirti 10 min. ir nuimti nuo ugnies. Įmesti vanilės ankštį ir vėl palikti 6-8 valandom.
Uogienę užvirti trečią kartą ir maišant ant lėtos ugnies virti iki norimo tirštumo. Išimti vanilės ankštį. Uogienę supilstyti į stiklainius/ataušinti ir laikyti šaldytuve.

Skonis: 8/10

Jei ankščiau nebūčiau gaminus rabarbarų ir vanilės džemo, šis būtų patikęs. Bet tik kaip saldus pagardas, o ne išskirtinai rabarbarų džemas. Skaniausias jis man, tarkim, įmaišytas į jogurtą: skonis sušvelnėja, atsiveria vanilė, saldūs rabarbarai. Priešingu atveju – kažkokia skonių samplaika. Per stipru.
Pirmenybę teikiu ankstesniam, mat toks jausmas, kad šiame džeme rabarbarai yra tik maža dalis, o ne pagrindinė sudėtinė.

Reklama
Rabarbarų džemas.

2 komentarai “Rabarbarų džemas.

    1. Skubu pranešti, kad džemą gaminau prieš keletą savaičių.
      Bet gali prekybos centruose pamėginti. Pati nustebau, kai dar rugsėjo vidury juos ten pamačiau. )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s