Koldūnų apkepas.

Gan tikisliai laikiausi duoto recepto, nors teko truputį improvizuoti. Ačiū, beabejo, šaldytuvo ir šaldiklio turiniui, kuris pastaruoju metu diktuoja ką ir kaip aš valgau.
Aš nelaukiu žiemos ir jau dabar lėtai lėtai pradedu doroti sukauptas atsargas, mat laiko man tikrai prireiks.

Tai vat, grįžtant prie ‘improvizacijų’ aš pakeičiau papriką. O tada truputį ir prieskonius. Papriką reikėjo pirkti, grybus galėjau sunaudoti. Papriką pakeičiau grybais. Tada raudonėlį palikau, o baziliką pakeičiau čiobreliais. Viskas.
Koldūnų apkepas su grybais. Neblogai, huh?

Receptą pateiksiu koks buvo. Improvizuokit patys.

Koldūnų apkepas
Sotūs Pietūs

1-2 pak. šaldytų koldūnų
svogūnas
paprika
3-4 kiaušiniai
2 valg. š. grietinės
100-200 ml pieno
baziliko, raudonėlio, druskos, citrinpipirių

Orkaitė – 200C.
Koldūnus neatšaldžius sudėti į formą.
Keptuvėje apkepti smulkintą svogūną ir smulkintą papriką. Juos sudėti ant koldūnų.
Išplakti kiaušinius su grietine ir pienu. Užpilti koldūnus ( labai svarbu, kad mišinys apsemtų koldūnus ). Viršų apibarstyti prieskoniais ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Skonis: 9.5/10

Prisipažinsiu, man patiko. Nežinau, kaip su paprika, bet su grybais man patiko. Apkepas gaunasi gan standus, pjaustomas, bet ne sausas. Salotos? Galbūt. Padažas? Visai tikėtina. Nors ir vienas geras.
Pieno ir kiaušinių masė – omletinė. Jos ten gan mažai, bet su grybais ir koldūnų tešla neabejotinai tinka.

Advertisements
Koldūnų apkepas.

5 komentarai “Koldūnų apkepas.

    1. Taip 🙂
      Po kurio laiko, kaip ir visi apkepai. Jei apvalus, pjaustai kaip pyragą ( saldumynų įtaką ) ir labai gražiai bei patogiai išsiema iš kepimo indo.

  1. Roberta sako:

    Labai skanu. Kai kepu dedu grybus ir paprika, surio ant virsaus, ir kepu ilgiau nei 30min. Ai praejusi karta vietoj pieno ir grietines dejau grietineles

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s