Duona pusryčiams.

Duona pusryčiams
Hearty Breakfast Bread

1 1/2 stiklinės nesmulkintų grūdų miltų
1 stiklinė kviečių sėlenų
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
2 valg. š. kviečių gemalų
2 valg. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
1/2 arb. š. druskos
1/4 stiklinės cukraus
1/2 arb. š. cinamono
2 stiklinės kefyro/pasukų
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
2 arb. š. vanilės ekstrakto
1/4 stiklinės razinų

Orkaitė – 180C. Riebalais ištepti maždaug 23×15 cm kekso formą ( naudojau siauresnę, bet maždaug tokio pačio ilgio ).
Sumaišyti miltus, sėlenas, avižas, gemalus, kepimo miltelius, sodą, druską, cukrų ir cinamoną.
Išplakti pasukas su kiaušiniu. Lengvai įplakti vanilės ekstraktą, sumaišyti su miltų mase. Atsargiai į masę įmaišyti razinas.
Tešlą supilti į formą ir kepti 35-40 min.
Leisti ataušti.

Skonis: 9/10

Mano laimei, geriau nei tikėjausi. Kažkas netgi iš vakaro buvo užklausęs ‘ar tai bus valgoma?’. Sakiau, pagyvensim, pamatysim.
Pasirodo labai gerai valgoma. Ypatingai paskrudinus, užtepus turkiško jogurto ir medaus.
Be to, nors duona yra vos juntamai salstelėjusi ir papildomi ‘katalizatoriai’ čia visai netrukdo, bet vanilė ir cinamonas vistiek apgaudinėja ir jautiesi valgantis toli gražu ne paprastą ‘patobulintą’ duoną.
Dar vienas pranašumas: pasukų/kefyro dėka ji išlieka tokia pat ‘drėgna’  po dviejų/trijų/keturių/…. dienų. Beveik savaitė.

Reklama
Duona pusryčiams.

3 komentarai “Duona pusryčiams.

  1. Simona sako:

    Pažiūrėjau originalą, tai tikrai tas ir yr, pilno grūdo miltai. neseniai malsena tokius pradėjo gaminti, man duona su jais skanesnė nei su paprastais rupaus malimo 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s