Empanaditas su kreminiu sūriu ir marmeladu.

Nežinau, ar daugelis praetyje buvo susidūrę su Vita Arina. Dar vienas puikiai fotografuojantis foodbloger’is, rašantis rusų kalba. Dabar ji blog’o, rodos, neturi, o jos receptus ne taip lengva ir susieškoti.

Taip aš paaiškinu, kodėl šį kartą nenurodysiu šaltinio. Kažkada aš buvau protingesnė ir negailėdama kompiuterio atminties išsisaugodavau daugiau, nei tik nuotrauką ir nuorodą. Tada bent apmaudas neapnikdavo, kai užsimanius pasigaminti kokį nors patiekalą, paspaudus nuorodą sužinau, kad autorius uždarė savo svetainę, o jo receptai – nuo šiol nepasiekiami. Egoistiška.

Geriausia, ką galėjau rasti – jos flickr. Taigi, gaminau šiuos.

Guavos marmelado negavau. Aš net neįsitikinus, kad lietuviškai šis vaisius taip vadinasi. Naudojau marmeladą savo nuožiūra.
Gerai, nepasimetinėsiu ir virtualioje erdvėje nemeluosiu – naudojau marmeladinius saldainius. Bet jie mažai cukraus buvo apvolioti. Pjaustyti gerai.

Empanaditas su kreminiu sūriu ir Guavos (? ) marmeladu

Tešlai:
2 1/4 stiklinės miltų
1/3 stiklinės cukraus
1/4 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
70 g šalto, supjaustyto gabaliukais sviesto
170 g šalto kreminio sūrio, supjaustyto gabaliukais
kiaušinis
1-2 valg. š. pieno

Įdarui:
1/4 stiklinės cukraus
170 g kreminio sūrio/ pertrintos varškės, kambario temperatūros
170 g marmelado

1 trynio
1 valg. š. pieno/ grietinėlės
1-2 valg. š. cukraus
1/4 arb. š. cinamono

Maišytuve užmaišyti tešlą. Pieno įpilti tiek, kad tešla suliptų į gumulą.
Suformuoti lakštą, įvynioti į maistinę plėvelę ir valandai, o geriausia – nakčiai, dėti į šaldytuvą.

Mikseriu išplakti kreminį sūrį su cukrum. Supjaustyti marmeladą.

Tešlą iškočioti 4-5 mm storio. Išpjausti 6-7 cm skersmens ‘gėlytes’. Ant kiekvienos dėti po šaukštelį kreminio sūrio ir keletą mažų marmelado kubelių. Užlenkti per pusę ir šakute apspaudyti kraštus. Sudėti ant skardos.

Trynį lengvai išplakti su pienu. Mišiniu aptepti sausainius ir apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 13-15 min.

Skonis: 8.5/10

Keistas įvertinimas, turint omeny, kad jie man tikrai patiko.
Parduotuvėje dėčiau juos kažkur šalia grietiniečių, mat opera tai ta pati. Kapota tešla ir švelnus įdaras.
Visgi, įdėjus tiek pastangų norėčiau daugiau kojas pakertančio rezultato. Bet tai nereiškia, kad aš jų nesiūlau. Pasirinkimas – geras.

Reklama
Empanaditas su kreminiu sūriu ir marmeladu.

Vienas komentaras “Empanaditas su kreminiu sūriu ir marmeladu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s