Spėju, kad receptas VĖL GI yra verstas. Ne kiekvienas makaronus valgo su varškės sūriu, kas dažniausiai – Rikotos atitikmuo. Bet pasiūlymas naudoti grūdėtą varškę man ypatingai patiko, todėl, stebėkit ką siūlau.
Makaronai su naminiu varškės sūriu
Geri receptai
200 g naminio varškės sūrio/ grūdėtos varškės
KOTANYI Pesto prieskonių su bazilikais ir pomidorais ( naudojau itališkus prieskonius )
česnako skiltelė
50 g tarkuoto Parmezano
50 g kedro riešutų
2 pomidorų/ saujos vyšninių
300 g makaronų vamzdelių
Susmulkinti česnaką. Sudėti prieskonius, varškę, sūrį, paskrudintus riešutus ir per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir sumaišyti su paruoštu varškės padažu.
Skonis: 9/10
Labai neblogai. Gan paprastas maistas, bet toli gražu ne toks, koks kiekvieną mielą dieną valgomas. Malonus atitrūkimas.
Paskrudintos kedrinės pinijos yra būtinos rezultatui.
Gundo… O nei česnako, nei pomidorų pakepinti nereikia – padažas turi būti šaltas?
Man toks klausimas irgi iškilo, nes valgant juntamas toks ‘žalias’ česnako skonis. )
Bet nepasakyčiau, kad jis man trukdė.
Padažas, iš esmės, taip, šaltas. Bet aš jį truputį pašildydavau. Mikrobangėj. /