Įdarytas moliūgas.

Statistika rodo, kad tai – 400 post’as. Jaučiuosi pamaloninanti moliūgą, pasirenkant jį, o ne kokį…tarkim…šokolado gaminį.

Planuose jo dar nebuvo, bet turint omeny kad virtuvėje gulėjo idealių proporcijų moliūgas, o paskaičiavus aš jo nebūčiau gaminus dar geras porą savaičių, tai. Akivaizdu, pagaminau.

Įdarytas moliūgas
Pumpkin stuffed with everything good

mažas moiūgas ( maždaug 1.5 kg svorio )
svogūnas, supjaustytas plonai
1 valg. š. sviesto
110 g padžiuvusios duonos, supjaustytos kubeliais
110 g Gruyere sūrio, supjaustyto kubeliais
2 skiltelės česnako, susmulkintos
4 šoninės griežinėliais, apkepti iki traškumo, supjaustyti
mažas obuolys, nuluptas, be sėklalizdžių ir supjaustytas kubeliais
2 didelės saujos šviežių špinatų
1/4 stiklinės smulkintų svogūno laiškų
1 valg. š. smulkinto šviežio čiobrelio
1/3 stiklinės grietinėlės/ pieno
žiupsnelis malto muskato
druskos, pipirų

Orkaitė – 180C.
Nuo moliūgo nupjauti viršų, vidų – išskobti.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ant nedidelės ugnies ir kepti svogūnus iki geltonumo 20-30 min. Išimti. Sudėti į šiltą keptuvę špinatus su keliais lašais vandens ir minutę pakepti. Sumaišyti su svogūnais.
Sudėti duoną, sūrį, česnaką, šoninę, obuolį, svogūnų laiškus ir čiobrelį į indą su špinatais ir svogūnais. Viską sumaišyti.
Pagardinti įdarą druska, pipirais ir sudėti į paruoštą moliūgą.
Pieną sumaišyti su muskatu ir supilti ant įdaro. ‘Užvožti’ kepurėlę ir kepti apie 2 valandas ( patikrinti po 1 1/2 h, nes gali būti jau iškepęs ).
Prieš 20 min iki kepimo pabaigos galima nuimti kepurėlę, kad susidaręs drėgmės perteklius nugaruotų.

Skonis: 8/10

Visi pripažino, kad gerai, bet man reikia kažko daugiau. Moliūgas suminkštėja, o minkštimas tampa ‘košinis’. Malonu, bet su neskystu įdaru tai truputį ‘užkemša’.
Be to, kol kas dar nenoriu apsistoti ties šiuo įdaru. Bandysim kitus variantus.

Įdarytas moliūgas.

4 komentarai “Įdarytas moliūgas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s