Dešrelių, kopūstų ir obuolių pyragas.

Visų pirma, noriu patvirtinti ‘one ingredient ice cream’. Viso labo bananai.
Geriausia tai, jog nereikia atitaikyti daugiau jokių proporcijų. Geriausia tai, kad ledai gaunasi tikrai kreminiai, nors būdingo ledams gaivumo aš vos vos pasigedau. Bet kokiu atveju, dalykas – sėkmingas. O pagardinus jį šokoladu, skrudintais riešutais, nutella ir t.t. nežinia kaip aukštai galima užtaikyti.
Technologija paprasta: iš vakaro supjaustom bananus griežinėliais ir dedam į šaldiklį.
Ištraukus sumetam juos į smulkintuvą ir smulkinam/trinam bananus, kol jie taps tirštos kreminės konsistencijos ( pirma jie susmulkinami į trupinius, vėliau vis kietėja, kol galų gale ‘subėga’ į rutulį. Bananinis rutulys labai sėkmingai yra ištrinamas iki kremo pavidalo masės ).
Tada pagal jūsų pasirinkimą: skanaujate/ sudedate į indelį ir laikote šaldiklyje.

Dešrelių, kopūstų, obuolių pyragas
Virtuvė 2010 nr 9

250 g sluoksniuotos tešlos
400 g šviežių dešrelių
250 g savojinių kopūstų
2 obuoliai
2 valg. š. aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
2 šakelės čiobrelių
žiupsnelio rudojo cukraus

Tešla iškloti 24 cm skersmens formą.
Dešreles susmulkinti, sumaišyti su smulkintais kopūstais, įpilti aliejaus, pagardinti druska, pipirais ir čiobreliais. Sudėti įdarą ant tešlos ir išlyginti paviršių.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Jomis iškoti pyrago paviršių, apibarstyti žiupsneliu rudojo cukraus ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Skonis: 9.5/10

Vargu ar aš kolkas nusiteiku mėsą vertinti dešimtukais, kad ir koks nusisekęs patiekalas būtų.
O šis, mano nuostabai, tikrai geras. Dešrelės su saldžiais obuoliais ypatingai gerai dera, o kopūstai ( šiuo atveju naudojau ne savojinius, o kininius ) ir sluoksniuota tešla tinka ( beveik ) visur.
Bingo.

Reklama
Dešrelių, kopūstų ir obuolių pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s