Bananiniai espresso ir šokolado skonio keksiukai.

Ties šiais keksiukais buvau apsistojus ne kartą. Ypatingai po to, kai šiame post’e apie labai gerą moliūgų keksą  buvo paminėti jie ir pavadinti ‘Super Chocolate Awesome Muffins’. O moliūgų keksas buvo pavadintas ‘Super Chocolate Awesome Bread’. Dėl vieno jau kaip ir išsiaiškinau. Tada norėjau iki galo išsiaiškinti ir dėl kito.

Gan dažnai susiduriu su kavos problema, bet spėju, kad ir šiuo atveju, receptas reikalauja kavos miltelių, o ne pačios kavos. Nors nežinau. Aš dėjau miltelius. Jei rimtai, aš iš viso dėjau tirpią kavą.

Bananiniai espresso ir šokolado skonio keksiukai
Double Chocolate Banana Espresso Muffins

1 1/2 stiklinės trintų bananų
1/2 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės rudojo cukraus
1/2 stiklinės ( 113 g ) nesūdyto sviesto, ištirpinto
1/4 stiklinės pieno
didelis kiaušinis
1 1/2 stiklinės miltų
2 arb. š. stiprios espresso kavos
1 1/2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
90 g smulkinto pieniško šokolado
90 g smulkinto juodojo šokolado

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti trintus bananus, cukrų, rudąjį cukrų, sviestą, espresso, kiaušinį ir pieną.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Padaryti per vidurį duobutę, sudėti bananų masę ir atsargiai išmaišyti.
Įmaišyti smulkintą šokoladą.
Kiekvieną keksiukų formelę pripildyti tešlos 3/4 tūrio ir kepti apie 20-25 minutes.

Skonis: 9.5/10

Geroms mergaitėms dangus, blogoms – šie keksiukai.
Labai neblogi. Skanūs. Tikrai. Tokie delikatūs, minkšti, nesausi. Dideli šokolado gabalai, švelnus bananų ir kavos skonis.
Visi, be išimties, kas ragavo, sakė ‘labai labai’.

Advertisements
Bananiniai espresso ir šokolado skonio keksiukai.

Vienas komentaras “Bananiniai espresso ir šokolado skonio keksiukai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s