Obuolių ir apelsinų džemas.

Prognozė tokia, kad sprendžiant iš praeitų metų, ypatingai ankstyvas Kalėdų laukimas pasibaigia tuo, kad jos ateina pačiu netinkamiausiu laiku: kai laukimas jau būna pasibaigęs. Nėra laukimo, nėra Kalėdų.

Ir visgi. Šioje knygoje J. Oliveris trumpai aprašo ‘Kalėdas stiklinėje’, o Smilgos jogurtas su aguonomis ir migdolų aromatu savo vaidmenį irgi atlieka. Galų gale, dar net advento kalendoriai nepradėti valgyti.

“Kalėdos stiklinėje’ gelbsti tada, kai mandarinų daugiau, nei pajėgiama suvalgyti. Viso labo perpjovus per pusę mandarinus yra išspaužiamos sultys, perkošiamos sieteliu, supilamos į indą su mėtomis ir atšaldomos.

Skonis gan intensyvus, citrusinis, bet gaivus. Nors žiemą visi linksta prie karštų gėrimų, bet šis – asmeninė išimtis.

Obuolių ir apelsinų džemas
Apple and Orange Jam

mažam 170 ml talpos stiklainėliui

2 obuoliai
1 apelsino žievelė
1/2 apelsino sultys
3 valg. š. cukraus

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais. Sumaišyti su apelsino žievele, sultimis ir cukrum.
Virti ant nestiprios ugnies apie 15 min., kol obuoliai suminkštės.
Pertrinti per sietelį.

Skonis: 9/ 10

Apelsininė obuolienė. Skanu, tikrai. Bet trinimas per sietelį? Nedėkingas darbas. Pertryniau maždaug pusę. Paskui sudėjau su žievelėmis.

Reklama
Obuolių ir apelsinų džemas.

2 komentarai “Obuolių ir apelsinų džemas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s